Ingrediënten voor circa 400 ml ijs:
• 400g Turkse yoghurt
• 3 eetlepels honing
• 1 theelepel wodka
Meng de yoghurt met de honing en de wodka in een kom. Nu ga je het ijs maken, dit kan met en zonder ijsmachine. Hier lees je voor beide methodes hoe dat moet.
Met ijsmachine
Zorg dat het koelelement van je ijsmachine bevroren en daarmee klaar voor gebruik is. Doe het yoghurtmengsel in de ijsmachine en laat de machine draaien totdat het ijs klaar is. Schep het ijs in een vriesbestendige kom of bak. Zet deze nog 2 tot 3 uur in de vriezer.
Zonder ijsmachine
Doe het yoghurtmengsel in een vriesbestendige kom of bak. Klop het mengsel door met een lepel of mixer en zet in de vriezer. Herhaal dit na 45 minuten. Je doet dit om het aantal ijskristallen de verminderen. Herhaal dit 3 keer, steeds na 45 minuten. Na de laatste keer zet je het ijs nog een uur in de vriezer.
Serveer het yoghurt ijs met fruit of met warme kersen.
Het is alweer een hele tijd geleden dat ik voor de laatste keer ijs maakte. Dat was namelijk dit heerlijke kaneelijs. Dat was dan ook de enige keer dat ik mijn nieuwe ijsmachine tot nu toe gebruikte. Nu is het natuurlijk ook zo dat ijs meer een zomer dan een winter dingetje is, maar toch vond ik hoog tijd weer eens ijs te maken. Yoghurt ijs is een van mijn favoriete smaken dus ik wist al snel wat het ging worden. Ik maakte dit ijs afgelopen week en proefde meteen alvast een hapje. De rest gebruikte ik als onderdeel van een ijstaart. Klinkt goed toch? Het recept daarvan krijg je morgen van me. Houd je van zoet? Proef dan even goed of je het zoet genoeg vindt voordat je begint met ijs maken. Voeg anders nog wat extra honing of suiker toe aan het recept.
Wil jij liever geen alcohol gebruiken? Je kunt de wodka in dit recept prima achterwege laten, je proef hier namelijk niets van terug. De alchocol zorgt er alleen voor dat er minder ijskristallen vormen in het ijs.