Ingrediënten voor een taart van circa 10 stukken:
• 240g bastognekoeken
• 80g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
• 300g mango (hier heb je 1 of 2 verse mango’s voor nodig)
• 4 passievruchten
• 200g witte basterdsuiker
• 8g vanille suiker
• 7,5 blaadje gelatine
• 250g mascarpone
• 250g Griekse yoghurt
Voor dit recept heb je een staafmixer of keukenmachine nodig.
Bekleed een springvorm (doorsnede circa 18 centimeter) met bakpapier. Verkruimel de koekjes en smelt de boter. Meng de koekjes met de gesmolten boter en druk met de bolle kant van een lepel in de springvorm. Zet dit minstens een half uur in de koelkast om op te stijven.
Schil de mango en snijd in stukken. Pureer de mango samen met een scheutje water, 50 gram van de witte basterdsuiker en de vanille suiker met de staafmixer of keukenmachine tot een gladde puree. Halveer de passievruchten en lepel ze uit. Voeg dit toe aan de mangopuree en roer nog even goed door totdat alles gemengd is. Verdeel de fruit puree in 2 gelijke porties en zet 1 van deze porties zo lang weg in de koelkast.
Week 6 van de blaadjes gelatine in koud water. Neem een steelpannetje en verhit hierin een flinke scheut van de overgebleven mango passievrucht puree. Laat het mengsel net niet koken. Knijp de gelatine goed uit, haal de pan van het vuur en roer de gelatine door de verhitte fruit puree. Roer goed door totdat alle gelatine is opgelost en zet even aan de kant om af te koelen.
Mix ondertussen de mascarpone met de Griekse yoghurt en de rest van de witte basterdsuiker tot een egale massa. Roer hier voorzichtig de afgekoelde mango passievrucht puree doorheen en spatel ook de rest van de mango passievrucht puree (niet het deel wat je hebt weggezet in de koelkast!) doorheen. Schenk het yoghurt fruit mengsel voorzichtig op de taartbodem en zet minstens 1,5 uur in de koelkast om op te stijven.
Tenslotte haal je de achtergehouden fruit puree uit de koelkast. Week de laatste 1,5 gelatineblaadjes in koud water. Neem weer een steelpannetje en verhit hierin wederom een flinke scheut van de mango passievrucht puree. Laat het mengsel net niet koken. Knijp de gelatine goed uit, haal de pan van het vuur en roer de gelatine door de verhitte fruit puree. Roer goed door totdat alle gelatine is opgelost en voeg nu de rest van de fruitpuree toe. Roer wederom goed door totdat alles gemengd is en giet de fruit puree op de taart. Laat de taart minstens 3 uur in de koelkast opstijven.
Voor het serveren snijd je voorzichtig de vorm los van de taart met een scherp warm mes voordat je de vorm verwijderd. Decoreer eventueel nog met plakjes mango en/of kwarten passievrucht.
Bron: mama
In het weekend van Pasen gingen wij op zaterdag naar mijn ouders. Mijn moeder had toen deze heerlijke yoghurt mango passievrucht taart gemaakt. Een plaatje om te zien en ook nog eens super lekker van smaak. Uiteraard had ik niet onze goede camera met statief mee dus vandaar dat de foto, snel gemaakt met mijn telefoon, niet echt om over naar huis te schrijven is. Maar laat je daar niet door weerhouden want deze taart is echt een aanrader: lekker luchtig en met een heerlijke fruit smaak. Proberen dus maar…
2 reacties
Hallo San,
Wat leuk een recept van jouw mams te krijgen.
Wil je haar bedanken? Lief dat je het wilt delen.
Lijkt me wel een hele klus om deze taart te maken. Of viel het mee. Ga hem toch vast wel eens maken. Nog bedenken welke koekjes ik ga nemen ivm mijn glutenintolerantie
Hoe vond je het dat er pitjes van de passievrucht in zaten?
Alles goed met Dex? Groeit ie goed? Nog B.V.?
Groetjes, Riny
Auteur
Wat een lief berichtje, dat ga ik zeker doen!