Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de yoghurt mousse
• 2 blaadjes gelatine
• 100 milliliter crème fraîche
• 100 milliliter Griekse yoghurt
• 40g suiker
• 1 eetlepel citroensap
• 100 milliliter slagroom
Voor de bosvruchtencoulis
• 75g bosvruchten (kan diepvries) en eventueel extra ter garnering
• 1 eetlepel honing
• Sap van een halve sinaasappel
Begin met het maken van de yoghurt mousse. Week de gelatineblaadjes in koud water.
Mix de crème fraîche met de yoghurt en suiker in een beslagkom totdat alles goed gemengd is. Neem de helft van dit mengsel en verwarm in een steelpan. Laat net niet koken. Knijp de gelatineblaadjes uit en los op in het warme yoghurt mengsel. Goed kloppen totdat alle gelatine is opgelost.
Voeg nu het warme yoghurt mengsel weer toe aan het mengsel in de beslagkom samen met het citroensap en roer goed door.
Klop in een andere kom de slagroom lobbig en meng met het yoghurt mengsel. Zet weg in de koelkast en laat minstens 2 uur opstijven.
Ga verder met de bosvruchtencoulis. Breng de bosvruchten samen met de honing en het sinaasappelsap aan de kook en laat de bosvruchten op laag vuur kapot koken totdat je een mooie dikke coulis over houdt. Laat afkoelen.
Serveer de yoghurt mousse met de bosvruchtencoulis.
Bron: mama
Een paar weken geleden maakte mijn moeder toen we daar bleven eten deze heerlijke yoghurt mousse met bosvruchtencoulis. Een lekker fris dessert wat niet te zwaar op de maag ligt. Echt een aanrader om je diner mee af te sluiten en helemaal niet moeilijk om te maken. Het is wel een dessert wat je heel goed kunt voorbereiden en zelfs al een dag eerder zou kunnen maken dus dat is ideaal als je er niet van houdt om tijdens een etentje nog veel in de keuken te staan.
2 reacties
Klinkt als een heerlijk fris nagerecht!
Auteur
Dat is het ook, dank voor je leuke reactie!