Ingrediënten voor 2 personen:
• 2 stukjes zalmfilet
• 1 courgette
• 250g champignons
• 15g dille
• Sap van ½ citroen
• 5 eetlepels ricotta
• 150g rogge pasta (of een andere pasta)
• Versgemalen peper naar smaak
Snijd de zalmfilet en courgette in blokjes en de champignons in plakjes. Hak de dille fijn.
Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een scheutje olijfolie of een klontje boter in een wokpan. Bak hierin de zalm met de courgette blokjes en champignons tenminste 5 minuten. Voeg de ricotta en het citroensap toe en verhit ongeveer 1 minuut mee. Voeg de dille toe en breng op smaak met versgemalen peper.
Verdeel de pasta over de borden en verdeel de zalm ricotta saus hierover.
Pasta is altijd een fijne makkelijke en snelle maaltijd. Kies voor een niet witte variant (volkoren, spelt, rogge, haver, etc.) en het is nog gezond ook! Maar als je, net als ik, regelmatig pasta eet wil je natuurlijk wel een beetje afwisselen in de saus die je gebruikt. Daarom maakte ik afgelopen zomer deze zalm ricotta pasta. Lekker fris en licht en super snel klaar.