Ingrediënten voor 2 personen:
• 175g zalmfilet
• 1 avocado
• 1 limoen
• 25g amandelen
• 3 lente uitjes
• handje krulpeterselie
• 2 flinke eetlepels mayonaise
• 1 mespunt wasabi
Snijd de zalmfilet in kleine blokjes van circa 0,5 bij 0,5 cm. Pers het sap van een halve limoen uit over de zalmblokjes en zet minimaal een half uur weg in de koelkast. Het limoensap gaart als het ware de zalm.
Snijd vlak voor het serveren de avocado in blokjes, voeg toe aan de zalm en pers hierover weer het sap van een halve limoen uit. Zorg ervoor dat alle avocado blokjes in het sap gewenteld zijn want dit voorkomt verkleuren.
Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes, hak de amandelen grof en knip de peterselie fijn. Meng dit met het zalm avocado mengsel.
Voeg nu de wasabi toe aan de mayonaise, roer goed door elkaar. Doe dit eventueel in delen en proef tussendoor want de wasabi is vrij scherp van smaak dus je doet er al snel te veel in.
Leg een serveerring op een bord, vul met het zalm mengsel en garneer het bord met de wasabi mayonaise en eventueel een beetje peterselie. Herhaal dit voor de tweede persoon.
Onlangs maakte ik deze quinoa met gerookte zalm waarbij ik de combinatie van zalm, avocado en citrus super lekker vond. Mark en ik zijn gek op tartaar dus toen dacht ik: waarom niet een combinatie van zalm tartaar met avocado en limoensap. Dat was een goed idee! Want ook van dit gerecht hebben we weer zitten smullen. Het is lekker fris en de amandelen zorgen voor een lekkere bite. Eventueel kun je dit gerecht ook maken met gerookte zalm. Dan hoeft het limoensap ook niet eerst in te trekken in de zalm.
Wanneer je de mayonaise zelf maakt is dit recept suikervrij.