Zelfgemaakte mayonaise

Mayonaise foto 2

Ingrediënten voor 1 schaaltje
•    1 ei
•    1 eierdooier
•    1 theelepel Dijonmosterd
•    1 eetlepel vers geperst citroensap
•    200ml olijfolie
•    Peper & Zout

Voor dit recept heb je een keukenmachine of staafmixerset met opzetstuk nodig zodat je de olijfolie druppel voor druppel kunt toevoegen.

Doe het ei samen met de eidooier, mosterd en citroensap in de mengkom en laat de keukenmachine circa 30 seconden draaien.

Voeg vervolgens de olijfolie druppel voor druppel toe terwijl je de keukenmachine laat draaien.

Als alle olie is toegevoegd en opgenomen proef je en kun je naar smaak peper & zout toevoegen en eventueel nog iets meer citroensap of mosterd.

Bron: Eet jezelf mooi, slank & gelukkig – Amber Albarda

 

Zelfgemaakte mayonaise is zoveel lekkerder dan mayonaise uit een potje en met behulp van de keukenmachine heb je het zo gemaakt. Je kunt het eventueel wel met de hand kloppen maar dan moet je wel goed doorkloppen tijdens het toevoegen van de olijfolie. De olijfolie en het citroensap mengen anders namelijk niet. In tegenstelling tot mayonaise uit een potje bevat zelfgemaakte mayonaise alleen maar goede vetten, dat betekent dus genieten zonder schuldgevoel. Let wel op dat je eieren van hoge kwaliteit gebruikt aangezien dit recept rauwe eieren bevat! Denk hierbij bijvoorbeeld aan biologische scharreleieren en gebruik geen eieren die je al een tijdje hebt liggen en die tegen de houdbaarheidsdatum aan lopen. Deze mayonaise is ongeveer 3 dagen houdbaar in de koelkast.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.