Zoete aardappel gratin

Zoete aardappel gratin met logo

Ingrediënten voor 2 personen:
•    100g zachte geitenkaas
•    95g ricotta
•    2 theelepels Italiaanse kruiden
•    1 teen knoflook
•    Sap van ½ citroen
•    100g zongedroogde tomaatjes
•    3 grote zoete aardappels
•    2 handjes geraspte kaas
•    Optioneel: verse bieslook

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken in een vergiet.

Meng de geitenkaas, ricotta, kruiden, knoflook en het citroensap. Roer door elkaar tot een zacht en romig geheel. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en voeg hieraan toe. Meng wederom door elkaar.

Vet een ovenschaal in met olijfolie of boter. Schil de zoete aardappelen snijd in schijfjes van circa 1 tot 2 millimeter dikte.

Leg een laagje zoete aardappel schijfjes op de bodem van de ovenschaal. Verdeel hier ongeveer 1/3 van het geitenkaas mengsel over. Herhaal dit 2 keer. Bestrooi met de geraspte kaas. Dek de schaal af met aluminiumfolie.

Zet de gratin in het midden van de oven. Bak circa 45 minuten en verwijder vervolgens de folie. Laat nog 15 minuten onder de grill staan. Bestrooi eventueel nog met wat verse bieslook en serveer direct.

 

Vorige week at ik bij mijn ouders deze heerlijke aardappelgratin. Al pratende aan tafel kwamen we op het idee om zoiets eens met zoete aardappel te proberen. Dus nog geen week later maakte ik deze zoete aardappel gratin. Als je van zoete aardappel houdt vind je dit zeker lekker en moet je dit recept echt proberen!


9 reacties

Naar het reactie formulier

    • Rian Ravelli op 27/01/2017 om 19:41
    • Reageer

    Vandaag heb ik de zoete aardappelgratin gemaakt. Het was erg lekker. Bij de ingrediënten geef je 3 zoete aardappelen op maar je hebt kleintjes en hele grote. Misschien is het handiger om het gewicht aan te geven?

    1. Hoi Rian,

      Goed punt! Ik heb grote zoete aardappelen gebruikt. Zal het recept binnenkort even aanpassen.
      Fijn te horen dat je het lekker vond 🙂

      Groetjes, Sanne

    • Laura op 02/12/2017 om 19:39
    • Reageer

    Ik vond het ook erg lekker! Wij hebben er met zijn 2en twee dagen van gegeten met een salade erbij.
    Denk dat ik de volgende keer wel de tomaatjes weg laat.
    Groetjes Laura

    1. Leuk om te horen dat ie in de smaak viel!! Dank je wel!

  1. Lijkt me erg lekker, kun je dit ook van te voren maken? Op hoeveel graden opwarmen?

  2. Lijkt me erg lekker. Kun je dit ook van te voren maken? Op hoeveel graden opwarmen?

    1. Hoi Joke,

      Dank je wel! Ik zou het dan vooraf maken maar pas in de oven zetten als je het wil gaan eten. Dat kan heel goed
      Persoonlijk vind ik opnieuw opwarmen bij een gratin meestal niet zo lekker omdat het soms wat taai wordt dan. Maar je kunt het natuurlijk wel proberen.
      Kun je daar iets mee?

      Groetjes,Sanne

      1. Dankjewel Sanne

        1. Graag gedaan!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.