Ingrediënten voor 1 bakje:
• 2 zoete aardappels
• 5 eetlepels ricotta
• Twee scheutjes olijfolie
• 2 theelepels garam massala kruiden
• Sap van ½ limoen
• Peper en zout naar smaak
Voor dit recept heb je een staafmixer of keukenmachine nodig.
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid de aardappelblokjes hierover uit. Schenk er een scheutje olijfolie overheen en bestrooi met peper en zout naar smaak. Bak de aardappelblokjes 25 minuten in het midden van de oven.
Doe de aardappel blokjes samen met de andere ingrediënten in een kom en pureer met de staafmixer of in de keukenmachine. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
Ik ben dol op zelfgemaakte smeerseltjes voor op mijn brood. Hummus, pesto, ik vind het allemaal even lekker. Ik had nog 2 zoete aardappelen in de koelkast liggen en een beetje ricotta in huis en besloot daar eens mee te experimenteren. Het resultaat was deze heerlijke zoete aardappel ricotta spread. Lekker romig, kruidig en fris tegelijk. Ik maakte ‘m voor bij Arabische hotdogs, die je zaterdag online vindt. Het hele potje ging daarbij helaas direct op dus ik moet snel maar weer een nieuwe portie maken 😉