Ingrediënten voor 4 personen:
• 3 middelgrote zoete aardappelen
• 125g gerookte forelfilet
• 4 stelen bleekselderij
• 3 bospeentjes
• 4 cocktail augurken
• 3 takjes munt (optioneel)
• Sap van 1 citroen
• 2 flinke eetlepels skyr
• 2 eetlepels mayonaise
• 1 flinke theelepel mierikswortel (optioneel)
Schil de aardappelen en snijd in blokjes van circa 1 bij 1 bij 1 centimeter. Kook de aardappelblokjes in 10 tot 15 minuten beetgaar.
Meng in een saladekom het citroensap met de skyr, mayonaise en mierikswortel. Proef even of je de verhoudingen zo goed vindt en voeg eventueel nog iets van een van de ingrediënten extra toe.
Was de bleekselderij, verwijder de uiteindes van de stelen en snijd in boogjes. Schrap de wortels en snijd in plakjes. Snijd ook de augurken in plakjes. Meng de bleekselderij, wortel en augurk door de dressing. Snijd de forelfilet in stukjes en meng ook door de salade. Haal de muntblaadjes van de takjes en hak grof. Voeg toe aan de salade.
Tenslotte giet je de zoete aardappel blokjes af en meng je deze door de salade. Serveer direct voor een lauwwarme salade of serveer koud.
Nu ik veel thuis ben en niet te veel mag tillen doe ik bijna iedere dag boodschappen. Het is een goede stok achter de deur om even naar buiten te gaan en omdat ik dan maar kleine beetjes hoef mee te nemen, hoef ik niet zwaar te tillen en kan ik dit wel gewoon zelf doen (in tegenstelling tot een heleboel andere huishoudelijke klussen). Ook neem ik nu wat meer tijd om eens te kijken wat er allemaal in de schappen ligt. Zo kwam ik gerookte forel filet tegen en besloot hier met het mooie weer van eerder deze maand deze heerlijke zoete aardappel salade van te maken. Een lekker licht en fris gerecht waarmee je lekker in zomerse sferen komt. Mocht je nog een restje over houden: deze zoete aardappel salade met forel is ook heerlijk als lunch de volgende dag.