Ingrediënten voor 4 personen:
– 2 flinke handen rucola salade
– ½ portie ovengedroogde tomaatjes
– 1 nectarine
– 50g pijnboompitten
– 150g mini mozzarella bolletjes
– handje verse basilicum
Maak eerst de ovengedroogde tomaatjes volgens dit recept. Je kunt dit prima al een dag van te voren doen, luchtdicht afgedekt in de koelkast blijven deze tomaatjes wel een paar dagen goed.
Snijd vervolgens de nectarine in plakjes en grill deze in een grillpan of op de barbecue totdat er een mooi grillstreepje op staat. Ook dit kun je al een dag van te voren doen. Bewaar ze dan luchtdicht afgedekt in een bakje tot gebruik (nog niet mengen met andere ingrediënten).
Rooster nu de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Ook dit kan al eerder en dan bewaar je ook de pijnboompitjes in een luchtdicht bakje in je keukenlade.
Nu ga je de zomerse barbecue salade in elkaar zetten. Neem een schaal of pastabord en verdeel de rucola hierover. Beleg met de ovengedroogde tomaatjes, gegrilde nectarine partjes en mozzarella bolletjes. Bestrooi met de pijnboompitjes en wat gescheurde (dan komt de smaak beter vrij) basilicumblaadjes. Serveer direct.
Het wordt dit weekend heerlijk weer en als je net als ik in het midden van het land woont, is de zomervakantie vandaag begonnen. Een prima weekend voor een barbecue dus! Deze zomerse barbecue salade is daar het perfecte bijgerecht voor. Je kunt ‘m goed voorbereiden en zet ‘m daarna heel snel in elkaar. Het is een ware smaakexplosie, maar wel lekker licht. En dat is ook fijn met al het stokbrood en vlees en/of gegrilde groentes die er verder waarschijnlijk nog op tafel komen. Geniet van de zomer!