Ingrediënten voor 6 spiesjes
• 1 nectarine
• scheutje olijfolie
• 3 plakken parmaham
• 75g feta
• 6 prikkers
Was de nectarine en snijd in 6 stukken. Verwijder hierbij de pit.
Halveer de plakken parmaham en schuif aan de prikkers. Snijd de feta in 6 blokken en schuif ook aan de prikkers.
Verhit de olijfolie in een grillpan (of koekenpan) en grill hierin de nectarine partjes op middelhoog vuur totdat ze een mooi grillstreepje hebben. Dit duurt maar een paar minuutjes.
Schuif de nectarine partjes ook aan de prikkers en serveer direct.
Ik vond het wel weer eens tijd worden voor een hapjes en voorgerechten recept op de website. Dus besloten wij vorige week een combinatie van een voorgerecht en een hapje als avondeten te eten. Tja soms moet je creatief zijn als foodblogger 😉 Deze zomerspiesjes zijn super simpel, snel klaar en heerlijk van smaak. Perfect voor bij de borrel, maar ook lekker voor bij de barbecue en dan kun je het fruit natuurlijk ook gewoon op de barbecue grillen. Benieuwd naar dat voorgerecht waar ik het eerder over had? Dat komt morgen online…