Ingrediënten voor 1 flinke pot
• 200g kikkererwten uit blik
• 1 potje zongedroogde tomaten á 190g
• 1 volle eetlepel Tahin (sesampasta verkrijgbaar in de supermarkt)
• Sap van 1 limoen
• Klein scheutje olijfolie
• 1 theelepel komijnpoeder
• Peper en zout naar smaak
Voor dit recept heb je een keukenmachine, blender of staafmixer nodig.
Laat de kikkererwten en zongedroogde tomaatjes uitlekken. Doe ondertussen alvast het limoensap, de olijfolie en het komijnpoeder in de keukenmachine, blender of in een kom als je de staafmixer gebruikt. Voeg de uitgelekte kikkererwten en tomaatjes hieraan toe. Maal er nu een lekkere hummus van. Proef je vers gemaakte hummus en breng eventueel nog wat verder op smaak met peper en zout.
In een afgesloten bakje blijft deze zongedroogde tomaten hummus een paar dagen houdbaar in de koelkast. Je kunt de hummus eventueel ook invriezen.
Bron: Sarah aan de kook
Ik was zo’n fan van mijn zelfgemaakte paprikahummus van een paar weken geleden dat ik het tijd vond om verder te experimenteren met zelfgemaakte hummus. Ik vind de zongedroogde tomaten hummus uit de supermarkt altijd erg lekker en dacht dat moet ook zelf kunnen! Toevallig poste Sarah hier vorige week een recept voor en daardoor hoefde ik niet zelf te experimenteren. Deze hummus is super lekker als groentedip of voor op je brood. Zo at ik ‘m bijvoorbeeld vorige week op mijn (zelfgemaakte uiteraard) broodje hamburger. Maar het allerlekkerst vind ik deze zongedroogde tomaten hummus op een geroosterde zuurdesem boterham met plakjes komkommer erop.