1 maand suikervrij eten: update week 2

Inmiddels zit ik op de helft en heb ik er 2 weken suikervrij op zitten, tijd voor een nieuwe update. Waar ik vorige week nog schreef dat het suikervrij eten me geen enkele moeite kostte, was dat deze week wel anders… Lees je mee?

Eten
Vorige week donderdag begon de trek in iets lekkers, vooral op kantoor had ik heel erg veel zin in een stukje chocolade. Gelukkig wist ik me in te houden. Dan merk je ook wel dat erover bloggen helpt want ik wil toch niet moeten schrijven dat ik gezwicht ben voor suiker 😉

Donderdag ontbeet ik met een mango spinazie sap en vers fruit met granen. Als lunch nam ik brood met guacamole, sla, komkommer en geitenkaas en ’s avonds aten we deze heerlijke spinazie pesto pasta. Tussendoor ging ik voor fruit maar ’s avonds besloot ik mijn trek in iets zoets een beetje te stillen door gezond banaan chocolade ijs te maken. Het recept hiervan lees je volgende week.

Vrijdag was een lastige dag, met kantoor hadden we namelijk een offsite met lunch, borrel en een etentje. Omdat ik niet zeker wist of de lunch suikervrij brood zou bevatten nam ik een restje van de zalm quinoa salade van woensdag mee. Gelukkig was er ook veel fruit dus dat at ik tussendoor. De borrel was lastig want ik moest alle hapjes overslaan en dronk een watertje aangezien wijn ook suiker bevat. Vervolgens gingen we eten. Eerst kwam er brood met kruidenboter op tafel. Ik had inmiddels behoorlijk trek maar sloeg het toch over want ook dit brood bevatte natuurlijk suiker. Daarna kwamen er bitterballen, daar nam ik er wel 3 van. Om er een dag later op gewezen te worden dat het paneermeel wat hieromheen zit natuurlijk ook suiker bevat. Oeps! Als hoofdgerecht ging ik voor saté zonder satésaus. Die dag werd het me nogmaals duidelijk: suikervrij eten is niet heel gezellig en ook erg moeilijk als je uiteten gaat.

Spinaziepestopasta logo Quinoa met gerookte zalm foto 1

Zaterdag ontbeet ik met boekweitbrood met geitenkaas en komkommer. Na een uurtje in de sportschool lunchte ik met een plak gezonde amandel kruidencake. ’s Avonds kwamen er vrienden eten. We maakten zelf falafel, pitabroodjes en gehaktballetjes en serveerden die met zelfgemaakte tzatziki en baba ganoush, ijsbergsla, schijfjes komkommer en reepjes rode paprika. Heerlijk!

Zondag hadden we tijd om uitgebreid te ontbijten en dus maakten we deze heerlijke appel kaneel pancakes! Ietsje minder lekker zonder maple syrup, maar nog steeds een heerlijke traktatie. Ik ging lunchen bij een vriendin die een lekkere knolselderijsoep zonder bouillonblokjes had gemaakt en een heerlijke salade. Super lief dat ze zoveel rekening hield met mijn suikervrije actie en een erg goede lunch! ’s Avonds maakte ik deze mosterdsoep met spekjes en prei, die we aten met zelfgemaakte kruidenboter en desembrood.

Appel kaneel pancakes logo2 mosterdsoep met logo

Maandag en dinsdag begon ik de dag weer met groentefruitsap en fruit met granen. Tussendoor at ik een plakje gezonde amandel kruidencake en fruit en als lunch ging ik voor brood met avocado, rucola, komkommer en gehaktbal (zelf gemaakt en dus zonder suiker), jammie! ’s Avonds aten we deze perfect gebakken aardappelen met sperziebonen en worstjes op maandag en met broccoli en zalm op dinsdag.

Woensdag had ik veel afspraken en tussendoor werkte ik vanuit huis. De dag begon wederom met fruit en granen. Voor in de auto nam ik een appel en een plak gezonde amandel kruidencake mee en ik lunchte met een restje mosterdsoep met een geitenkaas tosti van boekweitbrood. ’s Middags nam ik nog een gezond banaan chocolade ijsje en ’s avonds aten we in harissa gemarineerde kippendijen met een lauwwarme linzensalade, een gerecht van Bilder & De Clercq.

Gezonde amandel kruidencake met logo Gezond banaan chocolade ijs met logo
En verder
Zoals ik eerder al schreef vond ik het de tweede week een stuk lastiger om van lekkere dingen af te blijven. Vooral donderdag en vrijdag was de drang naar iets lekkers (en dan met name een stukje chocolade) groot. Ook dinsdag had ik het zwaar toen er paaseitjes van onze fabriek arriveerden in allerlei bijzondere smaken en ik al mijn collega’s hoorde over hoe lekker die wel niet waren. Daarnaast vond ik het niet heel gezellig borrelen en uit eten gaan als je bijna niets kunt eten omdat er suiker in zit.

Wel is de hoofdpijn inmiddels volledig verdwenen en heb ik veel energie. Ook is mijn energie beter over de dag verdeeld. Waar ik eerst nog wel eens de alom bekende after lunch en after dinner dip had, heb ik daar nu helemaal geen last van. Deze week ben ik wederom een halve kilo afgevallen. Inmiddels zit ik op de helft en ben ik stiekem al een klein beetje aan het aftellen, want hoewel het me voor de normale maaltijden en tussendoortjes geen enkele moeite kost om suikervrij te blijven vind ik af en toe een stukje chocolade toch wel erg lekker en heb ik ook zin om weer lekker uit eten te kunnen gaan zonder zo op te hoeven letten.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.