«

»

aug 16

5x mijn favoriete zomerse desserts

Inmiddels staan er zoveel recepten op mijn blog dat het hele principe van artikelen schrijven in de “5x” reeks steeds lastiger wordt. Ik heb simpelweg te veel favorieten. Maar gelukkig heb ik daar inmiddels een oplossing voor gevonden. Ik kader het onderwerp gewoon goed af, daarmee beperk ik automatisch de keuze 😉 Voor die laatste zomerse weken (en laten we hopen op een lange nazomer want zoveel zon hebben we nog niet gehad) vond ik het wel leuk om jullie te inspireren met mijn 5 favoriete zomerse desserts

Op een echte zomerse dag wil je vooral verkoeling. En daar zijn desserts natuurlijk uitermate geschikt voor! Dat een ijsje helemaal niet altijd ongezond hoeft te zijn bewijst dit simpele en snelle recept voor gezond bosvruchtenijs. Men neme een banaan en wat vriezerfruit, staafmixer erover en klaar ben je. Het resultaat is een super romig ijsje wat je kunt eten zonder schuldgevoel. Ook ideaal als gezond tussendoortje dus! En een heel goed idee als jij je kids wat meer fruit wil laten eten. Zij denken “hmmm lekker een ijsje” en jij bent blij dat ze al die vitamines binnen krijgen.

Maar ook een wat minder gezonde ijsvariant mag hier natuurlijk niet ontbreken. Wat dacht je van deze frozen lime cheesecake? Ik maakte dit dessert met kerst. Ideaal van dit recept is dat je het goed kunt voorbereiden en dat je geen ijsmachine nodig hebt en dus ook niet tussendoor hoeft door te roeren. Je cheesecake gaat de vriezer in en komt er pas weer uit als je ‘m wil serveren. Overigens is dit ook een heel fijn recept als verjaardagstaart wanneer de temperaturen tropisch zijn.

Ijs maken toch te ingewikkeld? Wat dacht je van deze simpele citroen tiramisu? Heerlijk fris en lekker romig. Eigenlijk is het gewoon een zonnige variant van de traditionele tiramisu die vaak toch wat zwaar op de maag ligt en daarmee wat minder geschikt is voor de zomer.

Fris is ook het codewoord voor deze romige yoghurt mousse met bosvruchten coulis. Een van de grote voordelen van de zomer vind ik de enorme variëteit aan vers fruit wat verkrijgbaar is. Dit recept is ideaal om die restjes aardbeien, frambozen, bessen of bramen in te verwerken. Of je maakt het gewoon met vriezerfruit. Lekker simpel!

En om mee te eindigen nog een spektakel stuk. Ik twijfelde natuurlijk weer enorm welk recept ik zou kiezen maar ben uiteindelijk voor deze pistache mango meringuerol gegaan. Dit zomerse dessert ziet er super feestelijk uit en is vrij eenvoudig te maken. Zet het pas last minute in elkaar om te voorkomen dat de meringue zacht wordt in de koelkast.

En nu maar hopen dat de zomer nog even duurt…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>