5x het voorjaar op je bord

Was het vorige week nog koning winter met schaatsen en sneeuw, met de stijgende temperaturen en de langer wordende dagen kom ik al helemaal in de voorjaarsstemming! Tijd voor een beetje eetinspiratie op dat gebied. Dus vandaag 5 gerechten waarin je gegarandeerd het voorjaar proeft!

We beginnen met deze ricotta courgette taart. Niet alleen een lust voor het oog maar ook nog eens super lekker van smaak! Met de ricotta, doperwten en citroen die erin verwerkt zitten kan het niet missen qua voorjaarssmaken. Tip om te proberen dus!

In het voorjaar houd ik altijd van lichte maaltijden. Je wilt tenslotte een beetje in shape komen voor de zomer die erin zit te komen en zodra de dagen wat langer worden en de zon wat meer gaat schijnen heb ik vaak ook minder zin in zware kost. Deze spelt met wakame en garnalen is dan echt perfect! Het is een mix van frisse voorjaarssmaken zoals wakame, komkommer en bleekselderij. De garnalen geven het gerecht een beetje pit en de avocado en spelt zorgen voor een verzadigd gevoel. Wat wil je nog meer?

Een gerecht wat hier al jaren favoriet is en mij ook altijd direct in voorjaarsstemming brengt, is deze quinoa met gerookte zalm. Twee dagen na de bevalling van Dex stond ie hier al weer op het menu want wat had ik dit gerecht tijdens mijn zwangerschap gemist! Ook dit gerecht is lekker licht en het staat ook nog eens snel op tafel. Altijd fijn toch?

Hoewel salades voor mij perfect bij het voorjaar passen, wordt de gemiddelde man er niet zo blij van. Hoe anders is dat met deze Thaise biefstuksalade?! Mark is dol op biefstuk, ik niet zo. Maar van deze salade worden we allebei blij. Boordevol groente en met een Aziatisch tintje; echt een top gerecht!

Last but not least: deze citroen risotto. Risotto lijkt misschien meer een herfst of winter gerecht maar deze citroen variant is echt perfect voor in de lente of zomer! De combinatie met groene asperges (wat mij betreft ook een typische voorjaarstopper!) is verrukkelijk.

Welk gerecht lijkt jou het lekkerst?


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.