«

»

jun 05

Aardbeiensoep met vanille ijs

aardbeiensoep met logo

Ingrediënten voor 4 personen:
•    500g aardbeien
•    125ml slagroom
•    4 bolletjes vanille ijs
•    Optioneel: munt blaadjes ter garnering

Voor dit recept heb je een staafmixer, keukenmachine of sapcentrifuge nodig.

Wanneer je zelf vanille ijs wil maken begin je daarmee volgens dit recept. Let op, ijs moet altijd minstens een aantal uur in de vriezer opstijven en wordt nog lekkerder als je een dag eerder de voorbereidingen van het recept al doet. Maar je kunt natuurlijk ook prima kant en klaar vanille ijs gebruiken.

Houd een paar aardbeien achter ter garnering. Verwijder van de rest de kroontjes en pureer met de staafmixer tot sap. Roer de ongeklopte slagroom hier doorheen en zet in de koelkast tot gebruik.

Roer de soep nog even door en verdeel over 4 diepe borden. Schep in ieder bord een bolletje vanille ijs. Garneer met de achtergehouden aardbeien en eventueel wat kleine blaadjes munt.

Bron: mama

 

Simpeler dan dit wordt een dessert bijna niet. En nog beter: deze aardbeiensoep met vanille ijs is wel super lekker. Toen we een paar weken geleden bij mijn ouders waren maakte mama dit gerecht en wij vonden het allemaal heerlijk. En dus werd er snel even een foto van genomen (met de telefoon want de camera had ik natuurlijk niet meegenomen) zodat ik het recept met jullie kon delen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>