Arabische pompoen

Arabische pompoen-met logo

Ingrediënten voor 2 personen:
• 1 flinke flespompoen
• 4 eetlepels olijfolie
• Versgemalen peper en zeezout naar smaak.
• 150g feta
• 100g granaatappelpitjes
• 1 portie pistache pesto

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht) en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Snijd de pompoen in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Bestrijk de pompoen flink met olijfolie en bestrooi royaal met peper en zout.

Leg op de bakplaat en rooster ongeveer 45 tot 50 minuten totdat de pompoen gaar is.

Terwijl de pompoen in oven staat kun je de pistache pesto maken volgens dit recept.

Verdeel de pompoen over 2 borden en besmeer royaal met de pistache pesto. Verkruimel de feta erover en garneer met granaatappelpitjes.

Bron: CarolineBrouwer.blogspot.nl

 

Pompoen is echt mijn favoriete herfstgroente! Je kunt er zoveel kanten mee op en de smaak vind ik heerlijk. Een tijdje geleden zag ik dit recept voorbij komen op het inspirerende blog van Caroline Brouwer. Het ging direct op mijn lijstje met recepten die ik graag wilde proberen. En het stelde zeker niet teleur! Wij hebben echt zitten smullen van deze Arabische flespompoen. Wat een heerlijk recept! Aangezien Mark een echte vleesliefhebber is serveerde ik er rundervinken bij maar ook zonder vlees heb je een heerlijk hoofdgerecht! Eventueel kun je dit gerecht ook als voorgerecht serveren, met deze hoeveelheden heb je dan voldoende voor 4 personen.


4 reacties

1 ping

Naar het reactie formulier

  1. Mmm, ziet er heerlijk uit! En zo’n mooie foto 😉 zet aan tot eten.

    1. Wat leuk om te horen!

    • Margot op 16/10/2015 om 21:45
    • Reageer

    We hebben dit vanavond gegeten. Was erg lekker!!

    1. Leuk dat je dat even laat weten :)!

  1. […] even wat meer balans na een paar dagen uitgebreid tafelen. Bij ons staan deze week bijvoorbeeld de Arabische pompoen, de Italiaanse biefstuk salade, de Mexicaanse quinoa salade en de Indiase zoete aardappel curry op […]

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.