«

»

mei 02

Aubergine rolletjes met falafel

Ingrediënten voor 6 rolletjes
•    ½ aubergine
•    6 falafel balletjes
•    6 theelepels zongedroogde tomaten hummus
•    1 handje rucola sla

Voor dit recept heb je een grillpan of panini ijzer nodig.

Wanneer je de hummus zelf maakt doe je dat volgens dit recept. Dat kan al ruim van tevoren.

Vervolgens maak je de falafel balletjes volgens dit recept. Bak deze in een scheutje olijfolie in een koekenpan.

Snijd de aubergine in 6 lange en dunne plakken. Grill in het panini ijzer of in de grillpan totdat er mooie strepen op staan.

Neem een plak aubergine en bestrijk met een theelepel hummus. Leg er wat rucola op, gevolgd door een falafel balletje. Rol de aubergine om de falafel heen. Herhaal dit voor de overige 5 plakken aubergine.

 

Dit recept bedacht ik al in december maar het kwam er maar niet van om het te maken. Vlak voor mijn bevalling haalde ik alle ingrediënten in huis, vastbesloten om er dat weekend mee aan de slag te gaan. Maar ja, toen begonnen de weeën ineens en had ik wel iets anders aan mijn hoofd 😉 Uiteindelijk kwam het er half maart dan toch van en aten wij deze aubergine rolletjes met falafel als voorafje van ons eten. Ze zijn natuurlijk ook top als hapje op een feestje. Geef er wel een een bordje of servetje bij want dat is iets makkelijker eten.  


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>