Mystery box challenge: avocado sinaasappel hummus

Avocado sinaasappel hummus met logo

Ingrediënten voor 1 bakje:
•    130g kikkererwten
•    1 avocado
•    4 eetlepels vers sinaasappelsap
•    2 eetlepels olijfolie
•    3 theelepels komijnpoeder
•    Peper en zout naar smaak

Voor dit recept heb je een staafmixer of keukenmachine nodig.

Doe alle ingrediënten in een kom en pureer met de staafmixer of in de keukenmachine. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.

Lekker op geroosterd brood met feta bijvoorbeeld.

 

Al een tijdje ben ik lid van de facebook groep voor foodbloggers uit de Benelux. Onlangs kwam ik daarop de mystery box challenge tegen opgezet door Johanneke van Bijna net zo lekker als thuis. Mensen die Masterchef kijken zal dit wellicht bekend voorkomen. Je krijgt een box met 6 ingrediënten en daarmee moet je een gerecht maken in combinatie met basis ingrediënten als bloem, kruiden, suiker en boter. In de virtuele versie leverden een aantal foodbloggers ingrediënten in waaruit er 6 geloot werden. De ingrediënten voor dit keer waren langoustines, koffie, avocado, sinaasappel, kikkererwten en rode linzen. Zelf had ik langoustines als ingrediënt geopperd en was ik dus van plan hier iets mee te maken en wel gegrilde langoustines met een saus van avocado sinaasappel hummus. Alle ingrediënten voor de hummus haalde ik vrijdag in huis om vervolgens door te fietsen naar de viswinkel. Daar bleek dat er deze week geen langoustines waren gevangen vanwege het slechte weer en de harde wind. Dat was dus een klein probleempje… Ik besloot nog niet op te geven en vond zondagochtend nog langoustines uit de vriezer in een andere winkel. Hier ontdooide ik er een paar van met de gedachte ’s avonds de hummus met de gegrilde langoustines te maken. Maar helaas deze langoustines waren zo vochtig (en van slechte kwaliteit) dat het me niet lukte om ze te pellen en het darmkanaal te verwijderen zonder dat ze helemaal uit elkaar vielen. De deadline voor het bloggen van dit artikel was 17 februari en ik had dus geen tijd meer om het nog eens te maken. Toen besloot ik daarom maar om alleen voor de avocado sinaasappel hummus te gaan. Eigenlijk geen gerecht en daarmee ook niet helemaal een goede inzending voor de Mystery Box Challenge, maar ja langoustines zijn nu eenmaal een natuurlijk product en daarmee niet altijd beschikbaar. Wil je er wel gegrilde langoustines bij maken? Lees dan in dit recept hoe je die bereid.

Benieuwd naar de recepten van de andere foodbloggers die meededen aan de Mystery box challenge? Marlene van Kitchen Table Happiness maakte een linzensalade met avocado en sinaasappel. Pauline van Pien’s keuken creëerde een kikkererwten salade. Vervolgens  kwam de krokante kikkererwtenburger met avocado sinaasappel salsa van Katrin’s favoriete recepten voorbij. Annelies van Een lepeltje lekkers maakte een rode linzensoep met krokante kikkererwten. Johanneke zelf, de bedenker van dit alles, ging voor een zoet recept namelijk avocado mousse met koffiekruim en sinaasappel. Ook Stephanie van Great Little Kitchen ging voor een zoet recept. Zij maakte deze koffie brownie met avocado. Marloes van Spruitjes zijn niet vies! ging net als Katrin voor burgers, namelijk een rode linzen-kikkererwtenburger met avocado saus en sinaasappel.


2 reacties

3 pings

  1. Jammer van de langoustines. Nu is ook niet echt het goede moment daarvoor. De hummus alleen lijkt me ook erg lekker!

    1. Ja inderdaad jammer, maar ga ik gewoon nog een andere keer maken 🙂
      Bedankt voor je lieve reactie! De hummus is los inderdaad ook erg lekker. Ik smeer ‘m steeds tijdens de lunch op m’n brood 😉

  1. […] Avocado-sinaasappel hummus van Uit de pan van San […]

  2. […] en sinaasappel. Nog een burger: een rode linzen-kikkererwtenburger van Marloes. Sanne maakte hummus met avocado en sinaasappel. Johanneke maakte zelf ook een zoet gerecht, […]

  3. […] lekkers maakte   rode linzensoep met knapperige kikkererwten. Op uit de pan van San lees je avocado sinaasappel humus die Sanne maakte. Stephanie van Greatlittlekitchen een koffiebrownie met avocado. Marloes van […]

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.