«

»

dec 31

Behind the scenes: december 2017

Wauw december is echt voorbij gevlogen (net als dit hele jaar overigens)! Met Sinterklaas, kerst, veel bloggen (heb onwijs veel stoofpotjes gemaakt) en veel sporten (mijn nieuwe verslaving is barre) was het weer een drukke maand. Lees je mee?
December begon in Limburg. We vierden de verjaardag van mijn broer met een etentje gevolgd door een borrel. Gezellig! Op zaterdag vierden we Sinterklaas wat weer erg gezellig was. Zondag was iets minder leuk want mijn broer vertrok weer naar het buitenland dus moest er afscheid genomen worden. Gelukkig blijft ie dit keer binnen Europa dus is opzoeken en skypen wat makkelijker. Aan het eind van de middag waren we weer terug in Amsterdam. Wat een volksverhuizing met een baby en allerlei Sinterklaas cadeaus.
Met Sint achter de rug kwam ik eigenlijk meteen lekker in de kerststemming. Dus toen ik dinsdag na werk Dex had opgehaald deed ik alvast wat decoratie inkopen. ’s Avonds na mijn barre sportlesje ging dan ook de kerstmuziek aan en begon ik met versieren. Woensdag maakte ik nog een aantal kerststukken terwijl Dex lag te slapen en het huis was weer helemaal leuk aangekleed. Ik werd er helemaal blij van!
Het weekend wat volgde was gelukkig heerlijk rustig. Daar was ik wel even aan toe na de vele volle weekenden waarin we veel weg waren van huis de afgelopen weken. Er kwamen vrienden lunchen, we maakten een heerlijke lamsstoof (in januari online), ik ging nog even lekker sporten en we genoten vanaf de bank van het mooie uitzicht op de sneeuw.
De week die volgde was druk op werk en ook de avonden zaten behoorlijk vol. Ik deed weer een lesje barre, had Sinterkerst inclusief kadootjes en gedichten op mijn werk en had kerstdiner van Mark zijn werk. Gelukkig was het weekend wel rustig. Zaterdagochtend ging ik spinnen en de rest van het weekend was ik druk met Dex (Mark was naar een bruiloft) en probeerde ik wat nieuwe recepten. Ik maakte de witte chocolade cranberry drip cake en maakte een stoofpotje met wild zwijn (in januari online). Ook werkte ik meteen wat recepten uit.
De laatste week voor de kerst was, net als denk ik voor iedereen, ook vrij vol. Op werk moest ik nog even wat dingen afmaken voor mijn vakantie en in de avonden ging ik met vriendinnen eten en deed ik weer eens mee met de bootcamp op kantoor. Lekker! Daarna had ik 1,5 week vakantie tot het einde van het jaar. Maar die vloog voorbij.
De zaterdag voor kerst gingen we weer op huizenjacht en hadden we een borrel bij vrienden. Zondag deed ik weer een les barre en moest ik nog wat dingen voorbereiden voor Kerst. Zo maakte ik hazenpeper, stoofpeer speculaas cake en een chocolade amandel kersen boomstam (die laatste 2 komen in januari online). Lekker! Maar zo stond ik wel bijna de hele zondag in de keuken. Kerstavond deden we namelijk hapjes diner met z’n tweeën en ook daar moest ik nog wat dingen voor maken zoals gevulde vijgen, carpaccio van eendenborst en de kaastruffels van gisteren. Ik was ’s avonds echt helemaal gesloopt!
Gelukkig hoefden wij de rest van de kerst weinig meer te koken. Eerste Kerstdag spendeerden we namelijk met mijn familie en Tweede Kerstdag met de schoonfamilie.

Daarna weer terug naar Amsterdam waar we woensdag een lekker thuishangdagje deden. Donderdag ging ik met Mark naar de sauna. Even een dagje samen relaxen, heerlijk! Vrijdagochtend ging ik sporten en ’s avonds gingen we eten bij Gin Neo in Amsterdam. Aanrader! De volgende ochtend waren we overigens wel allebei brak van het wijnarrangement.
En zo is het jaar alweer ten einde. Wat was 2017 een geweldig jaar voor ons met de komst van onze lieve Dex van wie we iedere dag weer volop genieten. Benieuwd wat 2018 in petto heeft… Hopelijk een nieuw huis in ieder geval 😉 Fijne jaarwisseling allemaal!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>