«

»

apr 01

Behind the scenes: maart 2017

Ook maart stond hier natuurlijk nog volop in het teken van de geboorte van Dex. Begin maart kwam er nog redelijk veel kraamvisite en Mark ging langzaam ook weer aan het werk. De eerste volle week alleen met Dex was even wennen maar het ging gelukkig vrij goed. De sleutel tot succes bleek weinig plannen en maar kijken hoe de dag loopt. Niet mijn sterkste kant maar met een kleine baby word je vanzelf een stukje rustiger en go with the flow 😉

Ik was wederom erg blij met mijn mom in balance lesjes want heb daar leuke contacten aan overgehouden die ook allemaal met verlof waren en met een kleintje zaten. Fijn om te kunnen sparren over alle onzekerheden van het beginnende ouderschap en ook gewoon erg gezellig om samen koffie te drinken.

De tweede week van maart was alles voor mijn gevoel redelijk goed onder controle en had ik zelfs weer tijd om wat nieuwe receptjes uit te proberen. Ik deed uitgebreid boodschappen (alle tijd om met de wandelwagen naar diverse winkeltjes te gaan iedere dag) en met een beetje planning lukte het prima om lekker te koken. Dat ik daarvoor vaak al ’s ochtends stond te snijden voor het avondeten was even schakelen maar prima te doen 😉 Nog steeds genoot ik van de dingen die ik weer mocht eten. Ik maakte tonijn tartaar, biefstuk salade en ook de quinoa met zalm stond wederom af en toe op het menu. Ook lukte het me weer om een keer te bakken. Dit keer maakte ik citroen bokkenpootjes die je binnenkort online vindt.
Toen de zon begon te schijnen was ik lekker veel buiten te vinden. Vaak ging ik zowel ’s ochtends als ’s middags minstens een uur met de kinderwagen naar buiten. Lekker op het terras zitten met vriendinnen, wandelen door het Vondelpark, even shoppen of boodschappen doen, heerlijk! In de uurtjes dat Dex wel in zijn bedje sliep in plaats van in de wandelwagen probeerde ik af en toe wat receptjes uit te werken voor in april en mei.

Op 18 maart namen we Dex voor het eerst mee buiten Amsterdam. We gingen naar het atelier waar ook onze trouwringen zijn gemaakt want daar mocht ik van Mark een ketting laten ontwerpen voor de geboorte van Dex (wat is baargoud toch een fijne traditie 😉 ). Heel gaaf, nog een paar weekjes wachten op het resultaat…

De 19de was vorig jaar onze bruiloft en daar werd natuurlijk uitgebreid bij stilgestaan. Hoog tijd voor dat eerste glaasje alcohol in een jaar tijd. We proosten met dezelfde cava als die we ook tijdens de bruiloft schonken. Dat was even genieten zeg! Ook hadden we dezelfde taart in huis gehaald, zo lekker! ’s Ochtends gingen we lekker uitgebreid ontbijten bij Bar Spek en ’s avonds gingen we lekker eten bij Edel. Beide keren sliep Dex  in de wandelwagen zodat wij rustig konden eten, super fijn dat dat goed ging.

In de week die volgde ging ik weer regelmatig lekker wandelen met Dex in het park zodat ik een beetje van de zon kon genieten. Op maandagavond at ik met vriendinnen bij Thuys. De eerste avond zonder baby. Dat was even heerlijk relaxt maar toen ik thuis kwam was ik toch ook weer erg blij om lekker te kunnen knuffelen. Later die week was mijn moeder jarig en daarvoor bakte ik een citroen cheesecake die je over een paar weken online vindt. Op donderdag reed ik met Dex naar Limburg om haar verjaardag te vieren. Een hele onderneming met al die spullen die je voor een kleintje mee moet nemen, maar het was erg gezellig om erbij te kunnen zijn.

Vrijdagmiddag ging ik met Dex wandelen in het park en kwam een vriendin tegen. Samen luiden we het weekend in op het terras. Zo fijn dat mooie weer als je verlof hebt! Ook in de rest van het weekend waren we lekker veel buiten. We genoten met vrienden van de zon bij Café Cook en wandelden veel door de buurt. Op zondag kwam onze trouwfotografe Arma om foto’s van ons drieën te maken. Over 3 weken krijgen we het resultaat, dus ben erg benieuwd!

Ook de laatste week van maart genoot ik volop van het zonnige weer. Ik ging weer veel wandelen en zat lekker op het terras. Ook ging ik nog even langs bij werk waar ik aanschoof bij de lunch in de zon. Er kwam nog wat kraamvisite, ik trakteerde mezelf op een heerlijk ontbijtje bij The Breakfast Club (je moet wat als je schoonmaakster komt) en op de momenten dat Dex lag te slapen had ik mooi tijd om te bloggen. Ik bewerkte foto’s van de afgelopen weken na en typte een aantal artikelen uit. Ook maakte ik nog wat nieuwe recepten. Ik ben dol op rabarber en gelukkig is het seizoen weer begonnen. Ik maakte er een shake, curd en cupcakes mee. Die recepten komen in de komende weken online.

En daarmee is ook maart weer voorbij gevlogen. Stiekem vind ik mijn verlof veel te hard gaan, heel irritant want ik ben er nog helemaal niet aan toe om weer te gaan werken. Hopelijk blijft het in april net zo’n lekker lente weer als de afgelopen 2 weken want dan kan ik er nog even volop van genieten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>