«

»

mei 28

Beschuit met muisjes fudge

Ingrediënten voor circa 25 blokjes fudge:
•    400g melkchocolade
•    1 blikje gecondenseerde melk
•    40g ongezouten roomboter
•    4 beschuiten
•    60g muisjes

Bekleed een brownievorm met bakpapier. Verdeel de muisjes in 2 porties van 30 gram. Breek de beschuiten in stukjes.

Verwarm de boter met de gecondenseerde melk en de chocolade in een pan op laag vuur. Blijf hierbij goed roeren, anders verbrandt dit mengsel! Wanneer de chocolade volledig gesmolten is haal je de pan van het vuur en voeg je de stukjes beschuit en 1 portie van de muisjes toe. Roer goed door elkaar. Het mengsel wordt nu heel dik maar dat hoort zo. Schenk het mengsel in de bakvorm en strijk eventueel nog een beetje glad. Bestrooi met de rest van de muisjes. Zet de beschuit met muisjes fudge minstens een nacht in de koelkast om op te stijven.

Snijd met een scherp mes in ongeveer 25 vierkante blokjes en serveer direct. In de koelkast kun je de fudge een paar dagen bewaren.

 

Met de geboorte van Dex kregen wij uiteraard de nodige kraamvisite en soms wil je dan wel eens iets anders dan iedere keer maar beschuit met muisjes. Toen bedacht ik deze beschuit met muisjes fudge. Super snel klaar (ideaal in de kraamtijd!), lekker van smaak en je kunt er heel wat visite van voorzien. Ook leuk om cadeau te geven bij een kraamvisite natuurlijk. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>