Brood uit eigen oven – Levine van Doorne

Brood uit eigen oven (2)Al een hele tijd neem ik mezelf voor om eens zelf brood te bakken. Maar de drempel was toch altijd een beetje te hoog. Al een tijdje houd ik het blog Uit de keuken van Levine in de gaten. Levine is in bloggersland bekend om haar heerlijke brood recepten en veel bloggers hebben haar workshops gevolgd. Toen ik hoorde dat zij met een boek zou komen wist ik dan ook zeker dat ik het wilde hebben. Als iemand mij aan het brood bakken zou krijgen, zou Levine het toch moeten zijn!

Voor mijn verjaardag kreeg ik van familie geld en dus bestelde ik Levine’s boek en kocht daar ook maar meteen een pizzasteen bij want daarop schijn je het lekkerste brood te kunnen bakken. Toen het boek eenmaal door de brievenbus viel heb ik me meteen met een kop thee op de bank geïnstalleerd om het eens rustig te kunnen lezen.

Ik kan je vertellen, als dit boek je niet aan brood bakken krijgt dan weet ik het ook niet meer. Het boek begint met een uitgebreide uitleg van benodigdheden en basis technieken met veel stap voor stap foto’s waarna je vol vertrouwen kunt beginnen met het lezen van de recepten. Levine heeft de broden ingedeeld in 5 categorieën: busbrood, vloerbrood, broodjes, desembrood en feestbrood.

Brood uit eigen oven (4) Brood uit eigen oven (9)

Een van de grootste drempels die ik altijd ervaren heb met brood bakken is de lange rijstijd. Als ik zelf brood bak vind ik het lekker om dit met het ontbijt vers uit de oven te kunnen eten. Alleen wordt dat dan wel een heel laat ontbijtje aangezien je het deeg vaak 2 keer een uur moet laten rijzen. Levine geeft in haar boek tips over hoe je dit probleem kunt tackelen. Wat je ook nog zou kunnen doen is het brood gewoon maken volgens het recept en dan vlak voor je ontbijt het brood nog even 5 minuten in de oven afbakken zodat het weer lekker warm is.

Ik ben vorige week maar meteen begonnen met bakken en ben toen voor deze meergranenbroodjes gegaan. Die vielen hier in ieder geval erg goed in de smaak! Inmiddels heb ik afgelopen weekend ook nog spelt pistoletjes met zaadjes gebakken en ben ik van plan dit weekend weer een brood de oven in te schuiven. Kortom: ik ben verslaafd! Het enige nadeel van dit boek is dat je zo enthousiast wordt over brood bakken dat je meteen allerlei hulpmiddelen aan wil schaffen om het brood bakken nog makkelijker te maken (rijsmandjes, pizzasteen, broodbakvormen). Maar wellicht kun je die nog last minute op je kerstwensenlijstje toevoegen samen met dit boek 😉

Enthousiast geworden over Brood uit eigen oven? Als je het boek via deze link koopt bij Bol.com help je meteen Uit de pan van San een beetje.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.