Caribische curry

Ingrediënten voor 4 personen:
•    200g gepelde garnalen
•    1/4 verse ananas
•    270 milliliter kokosmelk
•    2 eetlepels chipotle poeder
•    1 eetlepel olijfolie
•    1 rode paprika
•    1 groene paprika
•    200g bimi
•    3 lente uitjes
•    250g pandan rijst

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de ananas in stukjes en pureer met de staafmixer tot een dik sap. Snijd ook de paprika’s in stukjes en de bimi in roosjes. Hak de lente ui in ringetjes.

Verhit de olijfolie in een wokpan of koekenpan en bak hierin de garnalen op middelhoog vuur. Voeg na 1 minuut de paprika stukjes en bimi roosjes toe.

Voeg na 5 minuten de gepureerde ananas samen met de kokosmelk en het chipotle poeder toe. Proef en voeg eventueel nog wat extra chipotle toe.

Bak nog 5 minuten door en serveer direct samen met de rijst.

 

Een paar weken geleden maakte ik deze garnalen in pittige ananas kokos saus. Toen gaf ik al aan dat ik door wilde experimenteren met een curry in deze stijl. Dat werd dus dit recept voor Caribische curry. Maak het zo pittig als je zelf wil door te variëren met de chipotle. Uiteraard kun je ook volop met de groentes variëren maar ik vond dit erg lekker bij elkaar.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.