Cheeseburgers met zuurkool

Cheeseburgers met zuurkool-met logo

Ingrediënten voor 3 personen:
• 3 black angus bief burgers (o.a. AH)
• 9 plakjes kaas
• 1 ciabatta brood
• 6 flinke eetlepels zuurkool
• 1 eetlepel appelciderazijn (of witte wijnazijn)
• 3 handjes ijsbergsla
• 1/3 komkommer
• Mayonaise en curry naar smaak

Wanneer je net als ik een afbakciabatta brood gebruikt bereid je deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan en bak de black angus burgers in circa 8 minuten per kant op matig vuur gaar in de koekenpan.

Verhit de zuurkool met een eetlepel appelciderazijn (of witte wijn azijn) circa 10 minuten in een steelpannetje.

Snijd de komkommer in plakjes en schaaf de plakjes kaas.

Laat de zuurkool goed uitlekken in een zeef en druk met de bolle kant van een lepel aan om er zoveel mogelijk vocht uit te drukken.

Verdeel de kaas over de burgers en laat op laag vuur nog even door garen terwijl je de broodjes alvast klaar maakt.

Snijd het brood in drie gelijke delen en snijd open. Besmeer met mayonaise en curry naar smaak. Verdeel de zuurkool over de broodjes, evenals de sla en komkommer. Haal de cheeseburgers uit de pan en leg op de broodjes. Eet smakelijk!

 

Zoals de trouwe lezer inmiddels wel weet: burgers staan hier met enige regelmaat op het menu. Soms maken we er iets bijzonders van, een andere keer gebruiken we een standaardbroodje, beleggen dat met saus, sla, komkommer, ui, paprika en kaas en doen er een burger op. Dat was bij deze burgers eigenlijk ook de bedoeling. Maar in diezelfde week aten wij deze zuurkoolstamppot anno 2015 en daar bleef nog wat zuurkool van over. Ik probeer altijd zo weinig mogelijk eten weg te gooien en dacht: als zuurkool lekker is bij een hotdog waarom dan niet eens bij een burger proberen? Zo ontstonden dus deze cheeseburgers met zuurkool. Wij vonden ze heerlijk!

Gebruik je overigens, net als ik, een restje zuurkool wat al een keer verwarmd en dus gaar gemaakt is, dan hoef je de zuurkool alleen nog maar even op te warmen en dat duurt maar een paar minuutjes in plaats van de genoemde 10 minuten in het recept.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.