Chimmichuri salsa

Chimichurri met logo

Ingrediënten voor 1 schaaltje:
•    15g peterselie
•    3 tenen knoflook
•    3 theelepels oregano
•    3 theelepels witte wijn azijn
•    60g olijfolie van goede kwaliteit
•    zout en peper naar smaak

Voor dit recept heb je een staafmixer, blender of keukenmachine nodig.

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en hak met de pulse knop fijn. Let op het is de bedoeling dat je een oliemengsel krijgt met daarin stukjes van de kruiden.

Proef de chimichurri en voeg eventueel nog iets extra’s van een van de ingrediënten toe. Je kunt de chimichurri een dag eerder maken en in de koelkast bewaren. De smaken trekken dan goed in maar de olie gaat wat stollen. Voeg dan nog een scheutje extra olijfolie toe voor het serveren en roer nog even goed door.

 

In Mexico kwam er regelmatig een schaaltje chimichurri op tafel. Vooral in de betere restaurants kreeg je vooraf wat nacho’s of broodjes met dips en daar zat dan vaak chimichurri bij. Maar uiteraard is dit ook een heerlijke salsa voor op een stukje vlees. Dat is dan ook waar wij ‘m voor gebruikten. Toen er vrienden kwamen eten serveerden wij biefstuk met chimichurri samen met de zomerse risotto van gisteren. Heerlijk! Er zit alleen wel redelijk wat knoflook in dit recept dus niet heel geschikt als je later op de avond nog een date hebt 😉


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.