«

»

dec 05

Fijne Sinterklaas!

Vanavond is het Pakjesavond. Zijn al je gedichten en surprises af en de cadeautjes al ingepakt? Wij vierden afgelopen weekend al Sinterklaas met mijn familie. Mijn keukensupplies werden daarbij weer goed aangevuld. Ja als foodie weet je altijd wel van alles te vragen 😉 Vanavond zijn Mark en ik lekker met z’n tweetjes thuis en gaan we heerlijk eten want ik moet nog even een paar receptjes testen voor kerst… Toch heb ik ook nog een surprise en gedicht te gaan voor de Sinterkerst op mijn werk en moet ik nog dichten voor Sinterkerst met de schoonfamilie. Maar goed dit is allebei pas in de tweede helft van december dus daar heb ik nog even de tijd voor.

Ga jij vanavond of morgen wel nog Sinterklaas vieren, dan mogen bijpassende hapjes natuurlijk niet ontbreken. Zelf ben ik met Sinterklaas wel van de hapjes of gewoon een flinke pan soep geserveerd met stokbrood en zelfgemaakte dips zoals kruidenboter, pesto, baba ganoush en hummus. Er zijn namelijk zoveel zoete lekkernijen die bij Sint passen dat je na zo’n avond toch wel vol genoeg zit. Wil je een bijpassend toetje serveren, maak dan dit heerlijke kruidnotenijs. Of maak de witte chocolade cheesecake met kruidnootjes die Marina’s Bakery bedacht voor het goede doel.

Kruidnotenijs (12) witte-chocolade-cheesecake-marinas bakery

Maar goed, de zoetigheid mag vanavond natuurlijk niet ontbreken. Bak daarom nog snel even kruidnoten met je kids (of zonder). Makkelijk, gezellig, snel klaar en dé nummer 1 Sinterklaas snack. Als je nog wat over houdt verwerk je die morgen gewoon in deze speculaas crumble cupcakes. Ook leuk voor Sinterklaasavond, maak je eigen chocoladeletters. Hier lees je hoe Pauline van Uit Pauline’s keuken dit doet. Of bak nog snel een pepernotencake naar recept van Laura’s Bakery, ook goed voor een heerlijk avondje.

Kruidnoten Zelfgemaakte chocoletters pauline pepernoten-cake-laura's bakery
Maak er een gezellige Sinterklaas van! Stiekem vind ik het jammer dat deze periode nu al weer voorbij is want ik heb nog een hele lijst met Sinterklaas ideeën, maar die kan ik dan mooi voor volgend jaar gebruiken 😉 Door naar kerst dan maar, ook een heerlijke periode vind ik! Bij mij is het huis al helemaal in kerstsferen, dit weekend hoef ik alleen mijn kerstboom nog te decoreren. Ik ben dus helemaal klaar voor een periode vol gezelligheid en lekker eten. En volgende week ga ik je helpen om een kerstdiner zonder stress te maken dit jaar.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>