«

»

jul 05

Garnalen in pittige ananas kokos saus

Ingrediënten voor 2 personen:
•    100g gepelde garnalen
•    1/12 verse ananas
•    100 milliliter kokosmelk
•    1 eetlepel chipotle poeder
•    1 eetlepel olijfolie

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Snijd de ananas in stukjes en pureer met de staafmixer tot een dik sap.

Verhit de olijfolie in een wokpan of koekenpan en bak hierin de garnalen op middelhoog vuur. Voeg na 1 minuut de gepureerde ananas samen met de kokosmelk en het chipotle poeder toe. Proef en voeg eventueel nog wat extra chipotle toe.

Bak nog 5 minuten door en serveer direct. Lekker met rijst.

 

Toen wij anderhalf jaar geleden in Jamaica op vakantie waren at ik een lokale curry die me inspireerde tot dit recept. Ik schreef ‘m op mijn to cook lijstje maar dat is nogal lang en zo kwam het dat ik het eigenlijk een beetje vergat. Toen ik laatst zin had om weer eens iets nieuws te proberen kwam ik ‘m weer tegen en besloot ik dit idee voor garnalen in pittige ananaskokossaus toch maar eens te gaan proberen. Het resultaat was dit heerlijke recept! Pittig, zoet en fris te gelijk, echt een lekkere smaakcombinatie. Ik kreeg meteen het idee om hier een keer verder mee te experimenteren in een curry. Wordt vervolgd dus…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>