«

»

nov 17

Gevulde kipfilet

Gevulde kipfilet-met logo

Ingrediënten voor 4 personen:
• 4 kipfilets (liefst biologisch want hier komt bijna geen vocht uit tijdens het verwarmen)
• 120g grove paté (ik gebruikte ardenner paté met cranberry)
• 8 plakken parmaham
• 10 blaadjes salie

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Hak de salie blaadjes fijn. Leg of snijd de kipfilet open en verdeel hier ongeveer ¼ van de paté en de salie blaadjes over. Klap de kipfilet dicht.

Leg 2 plakken parmaham met een randje over elkaar en leg de kipfilet hierop. Rol de parmaham om de kipfilet heen en leg de kip in een ovenschaal.

Herhaal dit voor de overige 3 kipfilets.

Wanneer je een vleesthermometer hebt, doe je deze in de kern van een van de kipfilets. Zet de kip in de oven en verwarm totdat je thermometer 85 graden aangeeft. Dit duurt ongeveer 30 minuten.

Wanneer je geen vleesthermometer hebt, zet je het vlees 30 tot 35 minuten in de oven.

Serveer direct. Lekker met gebakken aardappelen en boontjes.

 

Vorige week kwamen er vrienden bij ons eten. Ik was op zoek naar een lekker maar makkelijk hoofdgerecht en bedacht toen deze gevulde kipfilet. Een schot in de roos! Je maakt de kip zover klaar en de oven doet de rest van het werk. Eventueel kun je de kip ook ’s ochtends al vullen en inrollen en ’s avonds pas in de oven zetten. De smaak is super lekker. De kip wordt namelijk heerlijk mals in de oven, de ham bakt lekker krokant en de paté zorgt voor een bijzondere extra smaak. Dit gerecht ga ik zeker nog vaker maken, want veel makkelijker dan dit wordt het niet om een bijzondere maaltijd op tafel te zetten!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>