«

»

jan 24

Gevulde puntpaprika

gevulde puntpaprika met logo

Ingrediënten voor 1 persoon:
•    2 puntpaprika’s
•    50g spelt couscous
•    25g rozijnen
•    90 milliliter water
•    scheutje olijfolie
•    100g granaatappelpitjes
•    1 theelepel Provençaalse kruiden
•    50g zachte geitenkaas

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en vet een ovenschaal in.

Halveer de eerste puntpaprika en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Leg de helften in de ovenschaal.

Breng het water aan de kook. Doe de couscous  en rozijnen in een kommetje en schenk het kokende water hierop. Laat dit circa 5 minuten wellen.

Ondertussen halveer je de andere puntpaprika, verwijder je de zaadlijsten en pitjes en snijd je deze in kleine stukjes.

Wanneer de couscous klaar is meng je de kruiden, olijfolie, granaatappelpitjes en stukjes paprika er doorheen. Vul de gehalveerde puntpaprika’s in de ovenschaal hiermee. Verkruimel de zachte geitenkaas er overheen.

Gratineer de kaas en grill de paprika circa 17 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Begin januari was Mark een weekend weg met vrienden. Overdag had ik veel afspraken met vriendinnen maar ’s avonds had ik bewust wat me time gepland. Vaak eet ik op zo’n avond extra gezond en vind ik het leuk om nieuwe receptjes te proberen. Zo ging het ook met deze gevulde puntpaprika. Super lekker van smaak, snel klaar en nog gezond ook. Een ideaal recept voor na een dag werken of op een ander moment van de week dat je niet veel tijd hebt om te koken maar wel graag gezond wil eten. Liever niet vegetarisch? Bak dan wat rundergehakt rul en voeg dit nog toe aan het couscous mengsel. Let er dan wel op dat je dit goed op smaak brengt met peper, zout en/of gehaktkruiden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>