«

»

dec 22

Gevulde varkenshaas

Gevulde varkenshaas-met logo

Ingrediënten voor 2 personen:
• 1 varkenshaas
• 1 portie rode pesto
• 4 plakken parmaham

Maak eerst de rode pesto volgens dit recept, dit kun je ook al een of meerdere dagen van te voren doen. Of gebruik pesto uit een potje.

Haal de varkenshaas uit de koelkast en laat zeker een kwartier op kamertemperatuur komen.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Snijd de varkenshaas in en vul met de rode pesto. Leg de plakken parmaham net overlappend naast elkaar en leg de gevulde varkenshaas hier aan de bovenste rand bovenop. Rol de varkenshaas nu naar je toe en neem de parmaham mee zodat het vlees in de ham rolt. Leg de gevulde varkenshaas in een ovenschaal.

Gaar het vlees in het midden van de oven. Wanneer je een vleesthermometer hebt, doe je deze in de kern van een van de varkenshaas. Let op dat de thermometer wel echt in het vlees steekt en niet in de pesto laag in het midden. Zet de varkenshaas in de oven en verwarm totdat je thermometer 60 graden aangeeft. Dit duurt ongeveer 30 minuten.

Wanneer je geen vleesthermometer hebt, zet je het vlees 30 minuten in de oven.

Snijd het vlees in plakjes en verdeel over 2 borden. Serveer direct.

 

De laatste tijd bereiden wij regelmatig vlees uit de oven en ik moet zeggen dat bevalt heel erg goed. Helemaal als je met een vleesthermometer werkt wordt het vlees perfect gaar en mals. Super lekker! En dat terwijl ik helemaal niet zo’n vleeseter ben 😉 Een tijdje terug maakte ik al eens gevulde kipfilet. Nu besloot ik hetzelfde met varkenshaas te proberen. Momenteel is het alleen vervelend foto’s maken omdat ik zowel ’s avonds als ’s ochtends geen daglicht meer heb. En dus worden er veel recepten in het weekend of op een vrije dag geprobeerd. Afgelopen vrijdag was zo’n dag. Mark en ik gingen in ondertrouw en waren dus vrij. De ondertrouw was al ’s ochtends en moest daarna natuurlijk gevierd. Dus maakten wij deze varkenshaas als lunch. Hij was heerlijk en wij hebben er dan ook van genoten! En het fijne van dit recept, als je de pesto klaar hebt (die ligt bij mij standaard in de vriezer) dan zit het vlees binnen 5 minuten in de oven en heb je er verder geen omkijken meer naar.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>