«

»

jan 18

Gezond banaan chocolade ijs

Gezond banaan chocolade ijs met logo

Ingrediënten voor 1 persoon:
•    1 rijpe banaan
•    1 eetlepel cacao (gebruik cacao zonder suiker,bijv. Blooker)

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Leg de banaan in de vriezer en laat minimaal 1 nacht in de vriezer liggen (langer kan ook). Haal het fruit uit de vriezer, leg op een bordje en laat zo’n 20 minuten ontdooien. Pureer de banaan alvast een beetje met de staafmixer. Voeg de cacao toe en pureer met de staafmixer tot een glad ijs.

Serveer direct

 

Eerder deelde ik al het recept van gezond bosvruchtenijs met jullie, waarbij ik vertelde dat ik er achter kwam dat bevroren banaan een romige ijs structuur krijgt. Nu ik geen suiker eet maar wel af en toe zin heb in iets lekkers na het eten vond ik tijd om verder experimenteren met het maken van gezond ijs. Ik ben echt verslaafd aan chocolade (wat wil je als je bij een chocoladebedrijf werkt en de hele dag omringd wordt met de lekkerste repen) en besloot daarom eens chocola ijs te proberen. Ik had na het doen van de boodschappen een paar dagen geleden al bananen in de vriezer gelegd en had dus binnen no time dit heerlijke gezonde chocolade ijs op tafel staan. Natuurlijk is het niet zo goed als echt chocolade ijs, maar het is zeker de moeite waard wanneer je op zoek bent naar een gezond nagerecht of een gezonde snack voor jezelf of je kids.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>