«

»

okt 11

Gezond mango appelbrood

Gezond mango appel brood logo

Ingrediënten voor 1 cake:
•    50g havermoutvlokken
•    75g volkoren speltmeel (evt te vervangen door volkoren tarwebloem)
•    50g rijstemeel (o.a. verkrijgbaar bij de natuurwinkel)
•    1 theelepel baking soda
•    1 theelepel bakpoeder
•    2 flinke theelepels kaneel
•    2 theelepels gemberpoeder
•    150g rozijnen
•    200g mango
•    1 appel (ik gebruikte Granny Smith)
•    2 eieren
•    50ml zonnebloemolie

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Snijd de mango in stukjes en pureer met de staafmixer tot een puree. Snijd de appel in blokjes.

Bekleed een cakeblik met bakpapier.

Zeef het speltmeel, de rijstemeel, baking soda, bakpoeder en de kruiden en zeef boven een kom. Voeg de havermout, appel en rozijnen toe en meng door het meelmengsel. Zorg ervoor dat de appel en rozijnen goed met meel bedekt zijn, dit zorgt ervoor dat ze straks tijdens het bakken niet naar de bodem gaan zakken.

Klop de eieren los en meng met de zonnebloemolie en de mango puree. Spatel dit nu door het meel mengsel heen totdat al het meel is opgenomen.

Doe het beslag in het cakeblik. Bak het brood in 55 – 60 minuten gaar in de oven. Doe de satéprikker test om te kijken of het brood gaar is: steek een satéprikker in het midden van het brood, als de prikker er droog uitkomt is het brood gaar, anders moet het nog iets langer in de oven.

 

Afgelopen weekend wilde ik graag weer eens iets gezonds bakken. Na een paar weken van teveel chocolade op kantoor (dat krijg je met al die nieuwe smaken) en niet sporten vanwege een blessure, werd het namelijk wel tijd voor een gezond tussendoortje om de lekkere trek te stillen 😉 Dat werd dit recept. Het lijkt veel op het gezonde mango brood wat ik al eerder postte maar dit brood is iets steviger en minder nat. Ik vond het zo lekker dat ik toch besloot erover te bloggen al zijn de aanpassingen maar klein. Je kunt wat mij betreft namelijk niet genoeg gezonde bak recepten hebben 😉


2 reacties

  1. Desiree Wanders

    Wauw! Ziet er lekker uit! Recepten vind ik altijd super handig! Zelf schrijf ik ook altijd lekker veel recepten… heerlijk!

    1. Sanne Arts

      Wat leuk om te horen, dank voor het compliment!
      Ben benieuwd naar jouw favoriet dan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>