Gezonde appel crumble ontbijt potjes

Ingrediënten voor 3 potjes
•    1 appel (ik gebruikte goudreinet)
•    Handje rozijnen
•    2 eetlepels havermout
•    1 eetlepel zelfrijzend bakmeel (of normaal meel)
•    1 eetlepel geroosterde en gehakte hazelnoten
•    20g ongezouten roomboter

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Snijd de appel in blokjes en meng met de rozijnen. Verdeel het appelmengsel over 3 kleine ovenbestendige schaaltjes.

Doe de havermout met het meel, de hazelnoten en de boter in een kommetje. Wrijf met je handen tot een kruimelig deeg. Verdeel dit over de potjes.

Meng de ontbijtgranen met de agave siroop totdat het aan elkaar plakt. Verdeel de ontbijtgranen over het appelmengsel en bestrooi eventueel nog met wat extra kaneel.

Bak de gezonde appel ontbijt potjes 10 minuten op 180 graden (hetelucht). Laat iets afkoelen en serveer met een eetlepel skyr of kwark.

 

Als je mij al langere tijd volgt kun je je wellicht nog herinneren dat het mij behoorlijk wat moeite koste om de zwangerschapskilo’s van Dex kwijt te raken. In de zwangerschap van Fleur kwam ik maar iets meer dan 8 kilo aan. Twee weken na de bevalling was daar nog slechts 1 kilo van over. Ik was helemaal blij met dit onverwachte kadootje. Maar ik had te vroeg gejuicht. Door de bekkeninstabiliteit kan ik op een dag maar weinig bewegen. Mijn eetlust, die tijdens de zwangerschap vaak ver te zoeken was, kwam wel weer terug. Hoewel ik niet bizar veel of ongezond at kwam er toch weer ruim 3 kilo bij. Heel frustrerend! Een paar weken geleden was ik hier helemaal klaar mee. Bewegen kan nog steeds maar zeer beperkt helaas, maar gezond eten kon ik natuurlijk wel. Dus besloot ik daar dan maar zoveel mogelijk op te focussen. De chocolade ging de deur uit en ook mijn geliefde boterhammetje met hagelslag besloot ik zo veel mogelijk tot het weekend te beperken. Maar het yoghurt met fruit en havermout ontbijt vond ik een beetje saai worden. Toen ik bij de Lidl was zag ik daar een zakje gehakte en geroosterde hazelnoten liggen. Eigenlijk om te bakken maar het leek mij wel een lekkere toevoeging aan dat bakje yoghurt en dat was ook zo. Toch had ik op een gegeven moment echt zin in iets lekkers, ik ben nu eenmaal een echte zoetekauw. Toen bedacht ik het recept voor deze gezonde appel ontbijt crumble potjes, die overigens ook erg lekker zijn als gezond dessert. Ze smaken gewoon als een appelcrumble maar er zit alleen geen extra suiker aan toegevoegd. Ik vond het echt super lekker en kan je dit recept van harte aanbevelen. Binnenkort ga ik eens een versie met peer proberen.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.