Haring tartaar

Ingrediënten voor 2 personen (voorgerecht):
•    2 haringen
•    2 augurken
•    1 rode ui
•    2 stengels bleekselderij
•    ½ Granny Smith appel
•    2 theelepels Skyr (of andere dikke yoghurt)

Snijd de haring in blokjes. Snijd vervolgens de augurk, rode ui, bleekselderij en appel in hele fijne blokjes. Meng alles door elkaar met twee theelepels Skyr en verdeel over 2 borden.

 

Ze zijn er weer, de Hollandse nieuwe! Eerlijk gezegd heb ik nog nooit haring gegeten zoals het hoort. Ik vind het er gewoon niet lekker uitzien zo’n vis aan z’n staart vast houden en in je mond stoppen. Maar het is natuurlijk wel een typisch Nederlands lekkernij dus hoog tijd om er een recept mee te maken! Dat werd deze haring tartaar. Super snel klaar, goed voor te bereiden en heerlijk van smaak. Hier komt ie zeker vaker op tafel dit haring seizoen.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.