«

»

nov 27

Kaneelmousse

Kaneelmousse (3)

Ingrediënten voor 6 personen:
•    200ml melk
•    2 kaneelstokjes
•    300ml slagroom
•    4 gelatineblaadjes
•    100g suiker
•    3 eetlepels kaneelpoeder (evt. meer naar smaak)

Verwarm de melk met daarin 2 kaneelstokjes op heel laag vuur en laat gedurende een half uur trekken. De melk mag niet koken. Er kan een vel op de melk komen maar dat kun je er later afhalen en is niet erg.

Klop ondertussen de slagroom half stijf met de suiker. Week de gelatineblaadjes in water.

Haal de kaneelmelk van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan de kaneelmelk. Roer goed door met een garde totdat alle gelatine is opgelost. Laat even 5 minuten staan en roer nogmaals goed door met de garde.

Voeg de kaneelmelk nu samen met het kaneelpoeder toe aan het slagroommengsel en meng goed.

Verdeel de kaneelmousse over 6 schaaltjes en laat afgedekt minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Bestrooi voor het serveren nog met wat extra kaneelpoeder en serveer met stoofpeertjes.

 

Jaren geleden maakte mijn moeder dit recept. Ik houd van kaneel en was dan ook direct fan van dit recept. Toch heb ik het zelf al minstens 2 jaar niet gemaakt want deze kaneelmousse wilde bij mij maar niet lukken. Vaak werd de mousse niet goed stijf. Voorheen goot ik de mousse altijd in een grote kom en gebruikte ik 3 blaadjes gelatine. Laatst schoot dit gerecht weer door mijn hoofd en ik besloot het nog eens te proberen. Om de kans op niet opstijven te verkleinen besloot ik een vierde blaadje gelatine aan het recept toe te voegen en de mousse in kleine schaaltjes te schenken. Dit werkt voor deze witte chocolademousse ook altijd goed dus ik had goede hoop dat hetzelfde zou gebeuren met deze kaneelmousse. En dat was het geval, dit keer had ik een mooi opgestijfde mousse die ook nog eens heerlijk van smaak was. Zo zie je maar, de aanhouder wint 😉 En op deze manier kan dit recept bij jou vast ook niet mislukken. Ben je daar toch bang voor? Maak deze mousse dan 1 of 2 dagen van tevoren zodat je nog tijd hebt voor een plan B mocht het onverhoopt toch mis gaan.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>