«

»

nov 14

Kruidnoten

Kruidnoten

Ingrediënten circa 40 kruidnoten
•    125 gram zelfrijzend bakmeel
•    60 gram donkerbruine basterdsuiker
•    2 theelepels speculaaskruiden
•    snuf mespunt zout
•    50 gram koude harde boter
•    3 eetlepels (amandel)melk

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht) en bekleed het rooster van je oven met bakpapier.

Meng het zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker, de speculaaskruiden en het zout. Voeg de boter en melk toe en kneed tot een stevig deeg. Het deeg is vrij korrelig maar als je goed blijft kneden kun je het tot een mooie bal vormen.

Pak steeds een plukje deeg en draai tussen je handen tot een mooi balletje ter grootte van een knikker. Eventueel kun je het plukje deeg nog even kneden voordat je er een balletje van vormt als het deeg nog niet helemaal goed gemengd is.

Leg de kruidnoten een stukje uit elkaar op het rooster zodat ze niet tegen elkaar aan kunnen gaan plakken in de oven.

Bak de kruidnoten in 25 minuten gaar in de oven. Deze kruidnoten blijven minstens een week goed wanneer je ze luchtdicht verpakt.

Bron: Laura’s Bakery

 

Zaterdag is het alweer zo ver, dan komt Sinterklaas weer in het land. Sinterklaas is mijn favoriete feestdag van het jaar. Ik houd van de gezelligheid en de gedichten en ook van alle Sinterklaas lekkernijen natuurlijk. Om te beginnen zijn dat natuurlijk de kruidnootjes maar de komende tijd vind je nog veel meer Sinterklaas lekkernijen op Uit de pan van San.  Ik weet nog goed dat wij vroeger thuis ieder jaar in de Sinterklaas periode kruidnoten bakten met mijn moeder. Mijn moeder maakte het deeg en mijn broertje en ik rolden de kruidnoten. Sinds die tijd heb ik eigenlijk nooit meer zelf kruidnoten gebakken dus het werd hoog tijd dat daar verandering in kwam. Het deeg is voor kinderen waarschijnlijk lastig te kneden maar als je het deeg klaar hebt kun je prima samen met je kids de keuken in om te bakken. Maar zonder kids kan ook natuurlijk 😉


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>