«

»

mei 28

Kwarktaart met mandarijntjes

Kwarktaart foto 2

Ingrediënten 1 taart (10 stukken)
•    500g magere kwark
•    250ml slagroom
•    100g suiker
•    1 zakje vanille suiker
•    1 pak lange vingers
•    5 blaadjes gelatine
•    1 blikje mandarijntjes

Week de gelatineblaadjes in koud water.

Giet het sap van de mandarijntjes en vang het op in een steelpannetje. Verwarm het sap totdat het net niet kookt en haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg toe aan het sap. Roer goed door met een garde. Het is belangrijk om te blijven roeren totdat alle gelatine goed is opgenomen door het sap. Laat dit mengsel even staan om verder af te koelen.

Klop de slagroom met een mixer stijf met de suiker en vanillesuiker. Voeg de kwark toe en mix door de slagroom.

Bekleed een springvorm (doorsnede circa 26cm) met bakpapier en beleg de bodem met lange vingers. Zorg ervoor dat je de bodem goed vult, dus verkruimel of breek sommige koekjes om de gaatjes op te vullen.

Voeg het sap toe aan het kwarkmengsel en roer even goed door. Voeg tenslotte de mandarijntjes toe en spatel deze voorzichtig door het kwarkmengsel. Doe dit niet met de mixer, dan gaan alle mandarijntjes kapot.

Giet nu voorzichtig het kwarkmengsel op de lange vingers. Doe dit niet te snel want dan komen de lange vingers omhoog en zit je bodem in het midden van je taart. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Eventueel kun je de taart voor het serveren garneren met extra mandarijntjes (wel goed uit laten lekken) of slagroom.

 

Dit is een echte familie topper! Op iedere verjaardag wordt deze taart gemaakt en het is altijd de taart die het snelst op is. Als kind hielp ik mijn moeder al altijd met maken en inmiddels heb ik deze taart zo vaak gemaakt dat ik geen recept meer nodig heb. Het fijne van dit recept is dat het zo gemaakt is; de taart staat binnen 15 minuten in de koelkast. Uiteraard kun je variëren met het fruit wat je gebruikt. Let er dan wel op dat je de hoeveelheid fruit en sap ongeveer gelijk houdt aan dit recept anders kloppen de verhoudingen niet meer en wordt je taart waarschijnlijk niet stijf genoeg.


6 reacties

Naar het reactie formulier

 1. roos

  ik vind het een lekkere taart!
  ik maak het zaterdag vaak met mijn moeder
  HEERLIJK

  1. Sanne Arts

   Wat leuk :)! Bij ons is het ook een familie favoriet!

 2. roos

  ik ga het vandaag weer maken ’t was al weer ff geleden.
  wij hebben in de buurt mensen wonen waar we elke dag snoepjes mogen halen dus ik dacht nu krijgen ze een keer wat van ons.
  ik stuur nog wel hoe ze het vonden.

  1. Sanne Arts

   Wat leuk! Laat zeker nog even weten wat ze er van vonden 🙂
   Ik heb toevallig van het weekend weer een nieuwe variant gemaakt…

 3. roos

  sorry ik antwoord wel laat maar ze vonden het geweldig leuk en lekker natuurlijk
  nu ga ik het weer maken want mijn vader viert vanavond zijn verjaardag

  1. Sanne Arts

   Wat leuk, gefeliciteerd!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>