«

»

jan 28

Limoen curd

lime curd met logo

Ingrediënten voor 2-3 potjes:
•    3 limoenen
•    50g boter op kamer temperatuur
•    150g witte basterdsuiker
•    2 eieren

Rasp de schil van de limoenen en pers het sap uit. Meng dit met elkaar.

Snijd de boter in kleine stukjes en voeg daar de suiker aan toe.

Kluts de eieren in een kommetje en verwarm ze au bain marie (boven een pannetje met water wat tegen de kook aanzit; let goed op dat het water het kommetje niet raakt!). Voeg het botermengsel en het limoenmengsel toe en roer goed door. Blijf goed roeren totdat alles gemengd en gesmolten is.

Laat vervolgens circa 20 minuten inkoken totdat de limoen curd aan de bolle kant van een houten lepel blijft plakken. Roer tussendoor regelmatig door. Giet de curd in de potjes en laat verder afkoelen. De limoen curd is nog een beetje dun als je het in de potjes doet maar dikt nog verder in door het afkoelen. Deze limoen curd kun je 1 maand in de koelkast bewaren en circa 3 maanden in de vriezer.

 

Voor Kerst maakte ik een heel lekker dessert met limoen uit de kerstedities van Foodies Magazine. Maar ik vond het recept van zichzelf nog niet speciaal genoeg en besloot er een limoen curd bij te maken om het geheel extra feestelijk te maken. Als basis voor dit recept nam ik mijn lemon curd recept, wat ik nog altijd een topper vind. En ook deze limoen curd is heerlijk fris van smaak en toch ook zoet tegelijkertijd. Heerlijk bij het dessert wat ik maakte en wat morgen online komt, maar ook een aanrader als taartvulling of voor op een warm croissantje of een warme scone tijdens je weekendontbijt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>