«

»

nov 04

Mandarijnen curd

Ingrediënten voor 2 potjes:
•    2 mandarijnen
•    50g boter op kamer temperatuur
•    150g witte basterdsuiker
•    2 eieren

Rasp de schil van de mandarijnen. Halveer ze daarna en pers het sap uit.

Snijd de boter in kleine stukjes en voeg daar de suiker aan toe.

Kluts de eieren in een kommetje en verwarm ze au bain marie (boven een pannetje met water wat tegen de kook aanzit; let goed op dat het water het kommetje niet raakt!). Voeg het botermengsel en het mandarijnsap met de rasp toe en roer goed door. Blijf goed roeren totdat alles gemengd en gesmolten is.

Laat vervolgens circa 20 minuten inkoken totdat de mandarijnen curd aan de bolle kant van een houten lepel blijft plakken. Roer tussendoor regelmatig door. Giet de curd in de potten en laat verder afkoelen. De mandarijnen curd is nog een beetje dun als je het in de potten doet maar dikt nog verder in door het afkoelen. Deze mandarijnen curd kun je ongeveer 1 maand in de koelkast bewaren en circa 3 maanden in de vriezer.

 

Mandarijn is voor mij typisch herfst fruit. Ook past het heel erg bij Sinterklaas. Voor dit najaar bedacht ik daarom een aantal recepten met mandarijn want die bleken er eigenlijk nog niet echt op mijn blog te staan. Vandaar dat ik deze mandarijnen curd bedacht want die had ik nodig als onderdeel van een aantal andere recepten. Morgen komt er bijvoorbeeld een heerlijke cake met deze mandarijnen curd erin verwerkt online. Maar de curd is ook erg lekker door je yoghurt of op een boterham of cracker.


2 reacties

 1. Olga

  Leuk recept, maar wanneer voeg je de geraspte schil toe?

  1. Sanne Arts

   Sorry je hebt helemaal gelijk, heb het direct aangepast.
   Ik had dit recept eerst met een andere verhouding en zonder rasp gemaakt maar toen was de smaak niet intens genoeg en heb daarna wel de verhouding aangepast in mijn uitgetypte recept maar ben de schil vergeten in de tekst te zetten. Dom! Maar inmiddels dus gewijzigd 🙂 Bedankt voor je oplettendheid!
   Groetjes, Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>