Mierikswortelsoep

Mierikswortelsoep logo

Ingrediënten voor 6 personen:
• 500ml slagroom
• 500ml melk
• Circa ½ potje mierikswortel
• 1 groentebouillonblokje
• Ter garnering: lente uitjes, cocktailgarnaaltjes of gerookte zalm snippers

Giet de slagroom met de melk en het bouillonblokje in een pan en breng langzaam aan de kook. Blijf in de pan roeren en zorg ervoor dat het bouillonblokje goed oplost. De mierikswortel is vrij sterk van smaak. Voeg daarom steeds kleine theelepels toe aan de soep en proef steeds of de smaak niet te sterk is. Bij ongeveer een half potje zou de soep goed op smaak moeten zijn.

De soep mag niet doorkoken maar moet wel goed warm worden. Deze soep is vrij machtig en schenk je dus het beste in cappuccino kopjes. Verdeel de garnering alvast over de kopjes. Zelf vind ik deze soep met gerookte zalm snippers het lekkerst maar wanneer je geen visliefhebber bent werkt een gesneden lente uitje ook prima. Verdeel de soep over de kopjes wanneer deze goed warm is.

Bron: Marie–Louise

 

Al meerdere malen at ik bij mijn ouder thuis deze heerlijke mierikswortelsoep gemaakt door mijn moeder. Het recept kreeg ze van haar collega Marie–Louise. Inmiddels is deze soep een graag gezien gerecht op tafel bij uitgebreide etentjes. Zo ook tijdens de afgelopen kerstdagen en toen dacht ik er eindelijk aan mijn moeder om het recept te vragen. Het is een heerlijk romige soep met een licht scherp randje door de mierikswortel. Deze soep is echt perfect voor een uitgebreid diner want het is een makkelijk en snel recept maar de smaak is wel bijzonder. Een fijn voorgerecht dus! Of serveer de soep in een leuk espresso kopje, dan heb je een heerlijk hapje voor bijvoorbeeld Oud & Nieuw.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.