«

»

sep 09

Millionaires brownies

Ingrediënten voor circa 16 stukjes:
Voor de brownie bodem
•    75 roomboter
•    175g Tony’s Chocolonely puur (of andere chocolade met minstens 70% cacao)
•    1 ei
•    125g suiker
•    50g bloem, gezeefd
Voor de karamel laag
•    1 blikje gezoete gecondenseerde melk
•    90g donkere basterd suiker
•    50g ongezouten roomboter
•    2 eetlepels golden syrup (verkrijgbaar bij Engelse winkels of online)
•    1 vanille stokje
•    Flinke snuf zout
Voor de chocolade laag
•    170g pure Tony’s Chocolonely (of andere chocolade met minstens 70% cacao)
•    3 eetlepels ongeklopte slagroom

Begin met het maken van de brownies. Verwarm de oven voor tot 175 ºC. Bekleed een vierkante brownievorm met bakpapier en zorg ervoor dat dit aan alle randen overhangt.

Smelt de roomboter met de chocolade op laag vuur. Roer tussendoor goed door en blijf erbij staan want dit brandt snel aan! Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter 5 min. afkoelen.

Klop ondertussen de eieren met de suiker en een snuf zout dik en romig tot een soort vla. Klop dit goed luchtig, daar krijg je lekkere brownies van.

Meng de chocoladeboter voorzichtig door het eimengsel. Zeef de bloem en spatel deze vervolgens luchtig door het beslag.

Schenk het chocoladebeslag in de ingevette vorm. Bak de brownies in de voorverwarmde oven zo’n 17 minuten, totdat de bovenkant krokant is en begint te breken. De binnenkant is dan nog zacht en smeuïg. Zet weg om af te koelen.

Ga verder met de karamel laag wanneer de brownies volledig zijn afgekoeld. Snijd het vanille stokje doormidden en schraap het merg eruit. Doe de gezoete gecondenseerde melk samen met de bruine suiker, boter, golden syrup, vanille en het zout in een sauspan. Zet op middelhoog vuur en blijf roeren totdat de suiker oplost, de boter smelt en het mengsel gaat koken. Laat het mengsel circa 6 minuten zachtjes koken en blijf roeren. Schenk de karamel over de korst en laat het circa 15 minuten afkoelen (of totdat de karamel zich vormt).

Tenslotte maak je de chocolade laag. Hak de chocolade in stukjes en doe samen met de slagroom in een kom. Smelt de chocolade samen met de slagroom au bain-marie (in een kom boven een pannetje met kokend water, let op dat het water de kom niet raakt) en blijf roeren. Als de chocolade gesmolten is, verdeel je dit over het afgekoelde karamel mengsel.

Zet de bakvorm in de koelkast totdat de chocolade volledig is uitgehard, dit duurt minstens 1 uur. Haal de millionaires brownies vervolgens uit de bakvorm met behulp van het overhangende bakpapier. Leg op een snijplank en snijd in kleine blokjes. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

 

Een paar jaar geleden maakte ik voor het eerst millionaires shortbread. Super lekker! De laatste tijd zag ik op Instagram een paar keer millionaires brownies voorbij komen. Wat een goed idee! Het ging meteen op mijn lijstje met recepten die ik nog wil proberen en toen Mark eind augustus jarig was leek me dat een goede reden om ze eens te proberen. Het recept viel heel goed in de smaak bij zowel de jarige job als de verjaardagsvisite. Zelf nam ik slechts een mini hapje aangezien ik nog steeds hard probeer om die stomme zwangerschapskilo’s kwijt te raken.


4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Channy

    Oeh!!! Deze heb ik gelijk opgeslagen!! 😍😍

    1. Sanne Arts

      Leuk om te horen 🙂 Dank je wel voor je reactie!

  2. Lucia

    Tjeetje Sanne wat doe je ons aan. Hahahaha.😀
    Dit moet super lekker zijn.

    1. Sanne Arts

      Hahahaha sorry!
      Maar het is inderdaad een aanrader 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>