«

»

dec 23

Monchoutaart in een glas

Monchoutaart in een glas UpS

Ingrediënten voor 4 glazen:
•    125 ml slagroom
•    100g monchou
•    50g witte basterdsuiker
•    1 blik kersenvlaaivulling
•    8 bastognekoekjes

Klop de slagroom zonder suiker bijna stijf. Mix de monchou met de suiker en meng hier vervolgens ook de slagroom door. Zet weg in de koelkast tot gebruik.

Neem 4 glazen en verkruimel 1 bastognekoekje boven ieder glas. Verdeel nu de helft van het monchoumengsel over de glazen en vervolgens de helft van de kersenvlaaivulling. Nu verkruimel je wederom 1 bastognekoekje boven ieder glas. Vervolgens verdeel je de rest van het monchoumengsel en de rest van de kersenvlaaivulling over de glazen.

 

Monchoutaart is een van mijn favorieten taarten maar ik maak ‘m eigenlijk nooit. Dat heeft 1 simpele reden: ik kan die taart nooit mooi snijden. Dan irriteert het me enorm dat ik geen mooie stukjes kan maken en alleen daarom al maak ik de taart vaak gewoon maar helemaal niet. Pas geleden had een collega van me monchoutaart gemaakt voor op kantoor en toen dacht ik ineens aan een van de best gelezen recepten op mijn blog: aardbeien cheesecake in een glas.  Als dat in een glas moet kunnen, dan zou dit met monchoutaart toch ook geen probleem mogen zijn lijkt me? Dus besloot ik het afgelopen zondag tijdens een etentje met vrienden uit te proberen. Het resultaat was een heerlijk dessert wat ook nog eens supersnel klaar is. Je kunt het al helemaal voorbereiden en in de koelkast zetten tot gebruik. De koekjes worden dan wel een beetje zacht. Vind je dat niet zo lekker? Dan maak je wel alvast het monchoumengsel maar zet je het toetje pas vlak voor het serveren in elkaar. Dus zoek jij nog een super snel en lekker dessert voor met kerst, dan is dit recept zeker het overwegen waard!


7 reacties

1 ping

Naar het reactie formulier

 1. maria

  Ik gebruik ipv bastognekoeken tarwebiscuitjes.. maakt het minder machtig.

 2. Sheila

  Leuk idee monchoutaart in een glas. Monchoutaart is ook mijn favoriet. Misschien een goede tip. Ik doe altijd klopfix in de slagroom. Dan is de slagroom stijver en kun je mooie stukken snijden zonder dat alles in elkaar zakt.

  1. Sanne Arts

   Hoi Sheila,

   Dank je wel voor je reactie!
   Ik doe er inderdaad ook altijd klopfix bij wanneer ik normale monchoutaart maak maar bij mij zakt ie dan toch nog vaak in. Misschien nog eens een extra pakje proberen 🙂

   Groetjes, Sanne

 3. sofie bijen

  hoi ik ben sofie bijen ik wil graag weten hoe lang de monchoutaart in glas in de koelkast moet

  1. Sanne Arts

   Je kan m meteen serveren (dus zonder koelkast tijd) en anders zou ik het mengsel maximaal 2 dagen in de koelkast laten staan. Alles daar tussenin is prima.
   De glazen wel pas last minute vullen anders worden je koekjes zacht.

   1. geertje

    maar de monchoetaart die maak je ook van te voren dat kan toch ook met dit

    1. Sanne Arts

     Hoi Geertje,

     Zoals in het recept staat kun je het dus wel al van te voren helemaal klaar maken maar dan worden de koekjes wel zacht. Dit gebeurt bij de taart ook al is het in het geval van het toetje nog iets erger aangezien je de koekjes helemaal verkruimeld en er relatief een wat dikkere laag monchou op komt.
     Als je liever knapperige koekjes in je dessert hebt dan maak je wel al alles klaar maar vul je de glaasjes pas vlak voor het serveren.

     Groetjes, Sanne

 1. Tapas🍡 – Fleur en Imke

  […] En het lekkerst is natuurlijk het toetje!!!http://uitdepanvansan.nl/monchoutaart-een-glas/ […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>