«

»

jan 14

Mosterdsoep met spekjes en prei

mosterdsoep met logo

Ingrediënten voor 4 personen:
•    25g roomboter
•    25g bloem
•    0,5 liter kippenbouillon
•    2 eetlepels mosterd (afhankelijk van de sterkte van je mosterd kun je hiermee variëren)
•    100ml room
•    1 prei
•    200g spekreepjes

Bak de spekjes zonder extra olie totdat ze helemaal uitgebakken en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en dep eventueel nog extra droog.

Snijd de prei in ringetjes. Neem een pan met dikke bodem en laat daarin de boter smelten. Smoor de prei kort in de boter en voeg vervolgens de bloem toe. Roer de bloem door het boter prei mengsel en bak circa 1 minuut mee op laag vuur. Voeg nu de bouillon beetje bij beetje toe en roer de soep steeds goed door totdat alles gemengd is. Ik voegde steeds 1 soeplepel bouillon per keer toe.

Roer ondertussen de mosterd los met de room. Voeg dit toe aan de soep nadat je alle bouillon hebt toegevoegd en er een licht gebonden soep is ontstaan.  Verwarm de soep nog zo’n 5 minuten maar zorg ervoor dat deze niet meer gaat koken.

Garneer de soep met de spekreepjes en serveer met een stukje brood met kruidenboter.

Als je dit recept als onderdeel van een etentje maakt kun je dit prima al een dag eerder maken, in de koelkast bewaren en de volgende dag even opwarmen.

Geïnspireerd op de mosterdsoep van Susan

 

Niet zo lang geleden mailde ik een paar keer op en neer met een van mijn lezers, die me een aantal heerlijke recepten doorgaf. Mosterdsoep was er daar één van. Ik heb het al vaker gezegd: ik houd van soepen. Dus dit recept wilde ik dan ook snel een keer uitproberen. Dat gebeurde afgelopen weekend. Ik paste het recept van Susan hier en daar wat aan en daaruit kwam dit recept gerold: een heerlijk, licht pittig, soepje. Wij aten deze hoeveelheid met z’n tweeën als maaltijd met wat brood met kruidenboter erbij. Wanneer je de soep als voorgerecht serveert is dit voldoende voor vier personen.

Wanneer je de bouillon zelf maakt is dit recept suikervrij.


2 reacties

  1. Laura

    Ik vond hem ook lekker, bedankt!

    1. Sanne Arts

      Leuk om te horen, dank je wel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>