Nasi goreng

Nasi met logo

Ingrediënten voor 4 personen:
•    250g rijst
•    80g witte kool
•    2 stelen bleekselderij
•    1 rode paprika
•    1 wortel
•    3 lente uitjes
•    1 ui
•    125g taugé
•    Circa 5 eetlepels zonnebloemolie
•    1 eetlepel sambal oelek
•    2 eetlepels oestersaus
•    1 eetlepel rijstazijn
•    1 theelepel gemalen komijn
•    4 theelepels kurkuma
•    4 eieren

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat volledig afkoelen en zet dan nog minstens 2 uur in de koelkast totdat ie echt goed koud is. Dit kan ook een dag eerder.

Snijd de bleekselderij in dunne reepjes, de paprika in kleine blokjes, de wortel in plakjes, de lente uitjes in ringetjes en snipper de ui.

Verhit een scheut zonnebloemolie in een wokpan en fruit hierin de ui. Voeg de sambal en de overige groentes toe, behalve de lente ui. Bak circa 5 minuten. Voeg nu ook de rijst toe samen met de oestersaus, rijstazijn en kruiden. Blijf goed doorroeren om ervoor te zorgen dat de nasi niet aanbakt. Zorg ervoor dat alles goed warm wordt.

Wanneer de nasi klaar is, verhit je zonnebloemolie in een koekenpan en bak je hierin de eieren. Roer de lente uitjes door de nasi en bestrooi de eieren met peper en zout. Leg de nasi op de borden met daar bovenop een ei. Lekker met saté of gewoon vegetarisch. Eventueel kun je er ook nog kroepoek bij serveren.

Geïnspireerd op een recept van Es Factory

 

Mark vindt nasi erg lekker. Ik niet. Dus als ik er niet ben maakt hij het heel vaak maar dan wel uit een pakje. Iets wat ik eigenlijk nooit meer doe omdat ik het niet lekker vind en het meestal ook niet bepaald gezond en voedzaam is. Een tijdje geleden at ik bij een vriendin een nasi recept van Hellofresh. Dat bleek dan ineens weer wel erg lekker te zijn! Zou het soms aan die pakjes liggen? We besloten de uitdaging aan te gaan en zelf nasi goreng te maken. Mark blij omdat hij nasi kon eten, ik blij omdat het vol verse groente en smaak zat. Maar waar te beginnen voor het recept? Toevallig volg ik Es Factory al een tijdje en op haar blog komen regelmatig fantastische Indische recepten voorbij. En dus was die keuze ook al snel gemaakt. Onze nasi goreng zou geïnspireerd worden op die van haar met uiteraard hier en daar een aanpassing want daar ben je blogger voor en ik had nog wat dingetjes liggen en staan die ons er wel lekker bij leken. Zo ontstond uiteindelijk dit recept en zowel Mark als ik vonden het erg lekker. Voortaan staat er hier dus weer vaker nasi goreng op tafel maar dan wel helemaal zelf gemaakt, zónder pakjes en zakjes.


2 reacties

  1. Wat leuk om te lezen dat op deze manier nasi goreng wel lekker is! Ik ken de versie met een pakje niet, maar vermoed dat mij dat ook niet kan bekoren. 😁
    En koken doe je met je hart én de restjes uit de koelkast! Heerlijk recept San!
    X

    1. Hahaha helemaal eens! En ik weet bijna zeker dat je het niet lekker zou vinden uit zo’n pakje 😉
      Dank je wel voor je leuke reactie én natuurlijk voor de inspiratie! xx

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.