Behind the scenes: oktober 2015

Een dagje later vanwege Halloween maar vandaag tijd voor behind the scenes nummer 2. De vorige werd erg goed gelezen, dus we houden de rubriek er lekker in 😉 Hoe zag de maand oktober er bij mij uit?

Vorige keer eindigde ik met een slechte hardlooptraining, nog in diezelfde week liep ik een snelle 8 kilometer training en een 20 kilometer training binnen de 2 uur waarna ik niet echt moe was. En dus zat de motivatie voor de halve marathon er weer lekker in!

Het eerste weekend van oktober vond de jaarlijkse familiedag plaats. Traditiegetrouw bakken een aantal mensen daarvoor taart. Ik nam deze appelkruimelvlaai en deze Devil’s food cake mee die beide erg goed in de smaak vielen. Op zondag ging ik lekker shoppen met mijn moeder. Een gezellig weekend dus!

Foto's maken voor Instagram-1
De week die daarop volgde was vrij rustig maar ongeveer al mijn collega’s (net als de rest van Nederland volgens mij) waren ziek of verkouden dus al snel was dat laatste bij mij ook het geval. Koste wat kost wilde ik proberen ziek worden te voorkomen want dat zou heel slecht uitkomen met de halve marathon. Ik ging dus volle bak aan de vitaminepillen, verse sapjes en heel veel groente en fruit. Donderdag ging ik uiteten met een vriendin in Rosmalen bij Brasserie Fleurie: aanrader!

Op vrijdag ging een vriendin van me promoveren en daar was ik de hele dag bij aanwezig. Super speciaal om eens mee te maken en natuurlijk was ik enorm trots op haar. Maar na deze intensieve dag die ik ook nog eens was begonnen met 10 kilometer hardlopen moest ik er zaterdag toch aan geloven en werd ik ziek. Nee!! ’s Avonds dus direct om 20.00u m’n bed in gedoken en de klok rond geslapen. Zondag voelde ik me al wat beter en er moesten kilometers gemaakt worden dus ging ik 17 kilometer hardlopen. Dat was heftig! Ik kon wel het hele stuk rennen maar vond de tijd die ik klokte (1.42u) niet erg hoopgevend voor de week erop.

Na deze intensieve training voelde ik me weer niet bepaald top maar ik besloot er alsnog een bakmiddagje van te maken waarbij ik twee heerlijke cakes de oven in schoof: peren mascarpone en de pompoen kruidencake van gisteren. ’s Avonds hadden we een bijzonder diner met dit pompoentorentje en ook nog een paddenstoelen bruschetta (komende week online). Ook probeerde ik alvast een Sinterklaas dessert uit.

IMG_9510 IMG_9494
Nu de dagen korter beginnen te worden is fotograferen steeds lastiger vanwege het beperkte daglicht dus probeer ik maar zoveel mogelijk recepten in een weekend te stoppen. Gelukkig kan ik nu de klok verzet is weer af en toe een taartje of toetje met ochtendlicht fotograferen voordat ik ga werken maar dat is binnenkort natuurlijk ook afgelopen.

In de week die daarop volgde was ik nog steeds niet helemaal fit en had ik het mega druk met werk waardoor ik vaak pas laat thuis was. Niet zo handig maar helaas kun je dat niet altijd plannen. Wel vonden we nog een gaatje in de drukke agenda’s om een goede vriend van Mark te vragen ons te trouwen tijdens een etentje. En hij zei ja 🙂 Dat was dus een gezellige avond. We serveerden deze steak tartare en heerlijke varkenshaas in paprikasaus (komende week online).

Steak tartare- met logo Varkenshaas met paprikaroomsaus-1
Ook voerde ik in die week nog een klein gevecht met deze chocolade moelleux, want ik had 3 pogingen nodig voordat ze mooi genoeg waren om te fotograferen. Op vrijdag had ik een feestje van mijn broer die binnenkort naar China gaat vertrekken voor een jaar. Voor die gelegenheid bakte ik deze triple chocolate muffins. Een echte aanrader voor iedere chocoholic!

Op zondag was het dan eindelijk race day! En eerlijk gezegd had ik er helemaal geen zin in. Ik was nog steeds niet topfit en wilde eigenlijk heel graag onder de 2 uur lopen maar had er niet heel veel vertrouwen in dat dit goed ging komen. Tot de 10 kilometer liep ik voor mijn doen erg snel en ging het super goed. Daarna begon ik het steeds ietsje zwaarder te krijgen en toen ik mijn tussentijd op de 15 kilometer hoorde was ik er al van overtuigd dat ik het niet meer ging redden. Nog 6 kilometer lang op een snelheid van 10km/u rennen als je er al helemaal doorheen zit is namelijk best heftig. Ik haalde het dan ook niet onder de 2 uur en daar baalde ik flink van (en stiekem eigenlijk nog steeds!)! Maar dankzij een flinke portie versgemaakte erwtensoep en het bekijken van de trouwfoto’s van een vriendin kon ik er niet heel chagrijnig om zijn gelukkig!

Zo blijf je warm in het startvak ;)

Zo bleef ik warm in het startvak

En het resultaat...

En het resultaat…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Die week stond in het teken van spierpijn en weer wat voorzichtig sporten om die eruit te krijgen. Op donderdag ging ik met werk naar 2 chocolade fabrieken, super leuk en interessant! We zagen letterlijk hoe chocolade gemaakt wordt van boon tot reep.

Vrijdagavond gingen we heerlijk eten bij vrienden en zaterdag kwam mijn familie naar Amsterdam. We namen met hen een kijkje bij onze trouwlocatie en gingen ’s avonds naar Jochem Myjer, te hilarisch! Natuurlijk maakte ik ook voor deze gelegenheid iets lekkers: een Sinterklaas taart voor bij de koffie, herfst risotto met champignons als hoofdgerecht en monchoutaart in een glas als dessert. Zondag stond in het teken van bruiloftsvoorbereidingen en natuurlijk keek ik naar de finale van Heel Holland Bakt.

IMG_9728
De laatste week van oktober was vrij druk. Ik sprak 2 avonden af met vriendinnen en op de andere avonden moest er natuurlijk even gesport worden. Ook probeerde ik nog een nieuwe receptje uit: een Bûche de Noël. Jaja als foodblogger moet je toch een beetje vooruit lopen op de seizoenen 😉

IMG_9770 IMG_9783
En oktober wordt heerlijk afgesloten want terwijl jullie dit lezen ben ik met Mark in Parijs. Ik had hem namelijk een verrassingsweekend weg gegeven voor zijn verjaardag. Hierover binnenkort vast meer want het plan was wel om wat leuke food tentjes te proberen… Op naar november en dat wordt een feestmaand want ik word 30, Sinterklaas is weer in het land en wij gaan even lekker een weekje naar de zon.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.