«

»

apr 01

Paaseieren

Paaseieren-met logo

Ingrediënten voor 6 eieren:
•    6 holle chocolade eieren
•    6 eetlepels Griekse yoghurt
•    6 theelepels lemon curd

Wanneer je zelfgemaakte lemon curd gebruikt, maak je deze eerst volgens dit recept. Dit kun je al een paar dagen van te voren doen want de curd blijft zeker 2 tot 3 weken goed in een afgesloten bakje in de koelkast. Het is belangrijk dat de lemon curd is afgekoeld voordat je deze gebruikt dus maak het recept minimaal 1 dag van te voren.

Vervolgens “pel” je de eieren. Maak voorzichtig een beginnetje met een scherp mesje en breek de rest van de stukjes met de hand weg. Let op dat je niet te veel chocolade weg breekt want dan kun je de eieren niet meer vullen.

Vul de eieren voor ongeveer 2/3 met Griekse yoghurt. Hier heb je ongeveer 1 eetlepel per ei voor nodig. Je kunt de eieren het makkelijkst vullen met een theelepel of spuitzak. Vervolgens maak je een dooier met de lemon curd. Ook dit kan met een theelepel of spuitzak. Wanneer je een spuitzak gebruikt kun je deze het beste een stukje in de yoghurt steken. Spuit nu voorzichtig de lemon curd in het ei terwijl je de spuitzak langzaam omhoog trekt. Op die manier zit de lemon curd iets beter in het ei verdeeld.

Bron: Laura’s Bakery

 

Zijn deze eieren niet super leuk voor bij het Paasontbijt? Niet alleen zien ze er leuk uit maar ook de smaak is heerlijk! En tijdens een feestdag mag je best een keer ontbijten met chocolade en lemon curd 😉 Ik maakte deze eieren vorig jaar ook al, toen zag ik het recept op Laura’s Bakery en ik vond het er zo leuk uitzien dat ik het met Pasen zelf probeerde. Het is echt een heel gemakkelijk recept en erg lekker dus ik besloot ze dit jaar in de herhaling te gooien en het recept met jullie te delen. Uiteraard smaken deze eieren ook erg lekker als dessert.


2 reacties

1 ping

 1. Lucia

  Ze zijn leuk hé Sanne. Ik had ze afgelopen maandag gemaakt bij mijn kook clubje dat ik als vrijwilliger doe met een groepje dementerende ouderen. Alleen had ik ze met witte chocolade bavarois en advocaat gevuld. Dat was voor hun pure verwennerij ze vonden het heel erg lekker.

  1. Sanne Arts

   Hmmm dat klinkt ook lekker zeg!! En wat leuk en goed dat je dat doet 🙂

 1. Sharing is caring: maart |

  […] En gevulde chocola eieren van Uit de Pan van San […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>