«

»

mrt 23

Paasmenu 2016

Net zoals vorig jaar geef ik jullie ook dit jaar weer een Paasmenu voor komend weekend. Uiteraard mag een eitje niet ontbreken 😉 Pasen is voor mij echt het ultieme voorjaarsgevoel en dat proef je terug in dit menu met lekkere frisse smaken. Laat die zomer maar komen 😉

paasmenu 2016 met logo
Voor bij de koffie:     Elderflower cheesecake
Amuse:                      Kruidig gevuld eitje
Voorgerecht:             Venkel sinaasappel salade met garnalen
Hoofdgerecht:          Lam met munt doperwtenpuree en perfect gebakken aardappelen
Nagerecht:                Luxe passievruchtenmousse

De planning
Vanaf vandaag
Maak alvast je boodschappenlijstjes en haal alles in huis. Denk hierbij ook aan wat te drinken.

Voor het dessert kun je ook alvast de passievruchtencurd maken volgens dit recept. De curd moet nog kunnen opstijven voordat je ‘m gebruikt in het dessert dus houd daar wel rekening mee in je planning.

Een dag van te voren
Vandaag maak je de elderflower cheesecake. Dit recept kun je helemaal volgen en afmaken, dan kan de taart nog een nacht koelen en is ie morgen perfect. Twee dagen van te voren kan ook mocht dat beter passen in jouw planning.

Ook kun je vandaag het dessert al helemaal afmaken, vooral wanneer je morgen niet heel veel tijd hebt is dit een goed idee.

Tenslotte maak je vandaag alvast de munt doperwtenpuree voor bij het lam.

De ochtend van het diner
In de ochtend maak je de kruidige gevulde eitjes, bewaar deze in de koelkast tot gebruik. Ga als amuse uit van 1 per persoon.

Voor het voorgerecht snijd je alvast de venkel en sinaasappel en meng je dit alles ook alvast met elkaar. Dan kunnen de smaken alvast intrekken. Volg het hele recept alleen bak je de garnalen nog niet. Deze zet je ingesmeerd met het sinaasappel honing mengsel in de koelkast. Bewaar ook de salade in de koelkast tot gebruik.

Tenslotte schil en snijd je de aardappelen alvast. Zet deze in een pan met koud water op het fornuis tot gebruik.

Dek eventueel alvast de tafel voordat iedereen arriveert als je weet dat je die niet meer wil gebruiken tot aan het diner.

Het diner
Serveer de elderflower cheesecake wanneer iedereen gearriveerd is. Geniet, klets gezellig bij of speel een spelletje en duik vooral nog even niet de keuken in.

Vlak voordat je wil gaan eten haal je de amuse uit de koelkast. Laat de oven alvast voorverwarmen voor het lam straks en leg ook dit lamsvlees, de munt doperwtenpuree en alle onderdelen voor het voorgerecht alvast uit de koelkast om een beetje op temperatuur te komen. Terwijl jij in de keuken staat, laat je iemand anders alvast iedereen van wat te drinken voorzien en de waterkan op tafel vullen. Vervolgens serveer jij de kruidige gevulde eieren Deze kun je al aan tafel serveren, maar dit gerecht past ook goed bij de borrel.

Na het eten van de eitjes maak je het voorgerecht verder af: verdeel de salade over de borden en bak de garnalen in de koekenpan . Serveer het voorgerecht.

Nadat iedereen van de salade genoten heeft zet jij het lam in de oven. Kook de aardappelen 5 minuten (giet eerst het water waarin ze stonden af en voeg dan kokend water aan de pan toe). Giet af en bak ze vervolgens in 2 eetlepels olijfolie in een wok of koekenpan. De kunst is om de aardappelen op een laag vuurtje heel langzaam in zo’n 20 minuten te laten garen totdat ze een mooi goudbruin en krokant korstje hebben. Zorg er tijdens het bakken voor dat de pan niet droog komt te staan door zo nu en dan een scheutje extra olijfolie toe te voegen. Schud de blokjes regelmatig door de pan of spatel ze regelmatig om.

Spuit de munt doperwtenpuree in mooie dopjes op de borden. Wanneer het lam uit de oven komt snijd je dit in mooie plakken en verdeel je dit ook over de borden. Serveer de aardappelen erbij.

Tenslotte haal je het dessert uit de koelkast en sluit je het diner daarmee heerlijk af.

Smakelijk eten en fijne Paasdagen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>