«

»

jul 19

Pavlova met zomerfruit

Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de meringue
•    Eiwit van 3 eieren
•    Snufje zout
•    100g fijne kristalsuiker
•    90g poedersuiker
Verder nodig
•    30g witte chocolade
•    ½ mango
•    1 kiwi
•    1 pruim
•    Takje rode bessen

Begin met het maken van de meringue. Verwarm de oven voor op 100 graden (elektrisch).

Neem een vetvrije kom en doe hierin de eiwitten met een snufje zout. Klop met de mixer tot een schuim. Wanneer het begint te schuimen voeg je in kleine beetjes de kristalsuiker toe terwijl je blijft kloppen. Klop door totdat alle suiker goed gemengd is en je een stevig schuim hebt. Nu spatel je de poedersuiker hier voorzichtig doorheen.

Bekleed je ovenrooster met een vel bakpapier en schep het schuim in een grote ovaal met een beetje een kuiltje in het midden. Droog het schuim 2 uur in de voorverwarmde oven. Laat vervolgens nog minstens 2 uur in de oven staan afkoelen zonder dat je de ovendeur tussendoor open maakt (een nacht kan ook).

Terwijl de pavlova in de oven staat snijd je alvast het fruit. Schil de mango en snijd in blokjes. Doe het zelfde met de kiwi. Snijd ook de pruim in blokjes en rits de rode bessen van het takje. Meng het fruit door elkaar en zet weg in de koelkast tot gebruik.

Wanneer de pavlova volledig is afgekoeld smelt je de witte chocolade au bain marie. Besmeer de bovenkant (vooral het kuiltje wat je gemaakt had) van het schuim hiermee en laat opstijven op het aanrecht.

Vlak voor het serveren verdeel je het fruit over de pavlova. Smakelijk!

 

Jullie hadden het vast al gemerkt. Zelf schuim maken doe ik de laatste tijd nogal vaak. Het is ook zo makkelijk! Pavlova stond al een tijdje op mijn lijstje. Een klassiek dessert maar toch had ik het nog nooit gemaakt. Dus toen er begin juli vrienden kwamen eten vond ik het de hoogste tijd. Het insmeren met witte chocolade zorgt ervoor dat het sap van het fruit niet te veel in het schuim trekt waardoor dit knapperig blijft. Wel zo lekker vind ik! Let op dat je de pavlova niet in de koelkast bewaart, want daar kan het schuim niet tegen en dan valt het helemaal uit elkaar!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>