«

»

jan 26

Perencrumble met skyr

Perencrumble met skyr met logo

Ingrediënten voor 1 persoon:
•    1 peer
•    2 handjes rozijnen
•    25g havermout
•    5g lijnzaad
•    15g ongezouten roomboter
•    1 plak ontbijtkoek (circa 30g)

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en vet een ovenschaaltje in met boter.

Snijd de peer in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng met de rozijnen en verdeel over het ovenschaaltje.

Snijd de boter in blokjes, verkruimel de ontbijtkoek hierover en meng de ontbijtgranen. Wrijf tussen je vingers tot grove kruimels. Verdeel de kruimels over het peermengsel.

Bak de crumble 15 minuten op 180 graden (hetelucht). Laat iets afkoelen en serveer met een flinke lepel Skyr.

 

Sinds afgelopen zomer is Skyr mijn nieuwe verslaving. Bijna iedere werkdag start bij mij sindsdien met vers fruit, havermout, lijnzaadjes en 2 flinke eetlepels Skyr, heerlijk! In de laatste werkweken voor mijn verlof was ik steeds op vrijdag vrij en vond ik het tijd voor een beetje variatie. Het appel crumble ontbijt van 2 jaar geleden schoot ineens weer in mijn hoofd en zo kwam ik op het idee om deze perencrumble met skyr te maken. Eerlijk is eerlijk, voor mij was het net ietsje teveel om alles op te krijgen, maar dit was me toch een lekker ontbijt. Echt een aanrader voor wanneer je net ietsje meer tijd hebt dan anders maar wel relatief gezond wil ontbijten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>